Месец преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни над

...
Месец преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни над
Коментари Харесай

Денят на Европа: Знакови сгради на целия континент бяха осветени в цветовете на ЕС

Месец преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни над 60 града в цяла Европа ще демонстрират послания, призоваващи жителите да гласоподават.

Триумфалната арка в Париж, Колизеумът в Рим и Гран Плас в Брюксел са измежду многото забележителности в целия Европейски Съюз, които светват, с цел да отбележат 9 май, Деня на Европа и едномесечното назад преброяване за европейските избори (6—9 юни). Те ще покажат посланието на предизборната акция „ Използвай гласа си. Или различен ще реши вместо теб “ или европейското знаме сред сряда, 8 май, и четвъртък, 9 май.

 Денят на Европа Снимка: Европейски парламент

Сред другите забележителни здания и монументи, които вземат участие, са мостът „ Самюел Бекет “ и постройките на националния парламент в Дъблин, кметството на Вилнюс, форт Сен Анджело във Валета, президентският замък в Братислава, площад „ Сибелес “ в Мадрид, националният парламент в Букурещ.

Национална изложба - Двореца в София ще се трансформира в екран за образния театър „ Твоят глас “, който ще води феновете на странствуване из комплицирания пейзаж на избора, където всеки прекрачен предел е стъпка в незнайното, само че и неповторима опция.

Снимка: Европейски парламент

Спектакълът „ Твоят глас “ стартира в 21 ч. на 9 май.

А каква е историята на Европейския съюз, за какво е толкоз комплициран и за какво са нужни толкоз доста институции – гледайте в специфичното видео на интернационалния ни редактор Яна Бързакова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР