Месец октомври е най-подходящият за приготвянето на зимнината. Kак да

...
Месец октомври е най-подходящият за приготвянето на зимнината. Kак да
Коментари Харесай

Кьопоолуто става лукс! А ако миналата година един буркан лютеница е бил 3 лeва. сега ще е 4.50

Месец октомври е най-подходящият за приготвянето на зимнината. Kак да спасим бюджета си, само че в същото време да я приготвим най-изгодно? Въобще допустимо ли е това? 

Проверка сподели, че в магазините лютеницата и кьопоолуто също не са доста по-евтини.

" Със сигурност цената на консервираните плодове и зеленчуци ще е по-висока. Това не би трябвало да е изненада. Енергоизточниците нарастнаха фрапантни, превозът също. Бурканите нарастнаха със 100%, капачките с 60%, хартията към 50-60%. Инфлацията при нас може би ще увеличи цените с 40%. Ако предходната година един буркан лютеница е бил 3 лева, в този момент ще е 4,50 лева Там където тя се прави със захар и олио, повишаването ще е най-високо, " разгласи пред Нова тв Стойко Кировски, ръководител на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

" Кьопоолуто също ще стане разкош. При него има процеси на пържене, който също оскъпява продукта. Тези потребите, които желаят сами да си приготвят зимнина, се заблуждават, че по този начин ще е по-евтино. Те ще би трябвало да си купят буркани, капачки и други консумативи, а те в този момент са доста скъпи. Едни 500 лв. ще са задоволителни за едно домакинство, с цел да си приготви зимнина ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР