Месец измина от огнената трагедия в Гърция. При пожарите в

...
Месец измина от огнената трагедия в Гърция. При пожарите в
Коментари Харесай

Месец сред пожарите в Атика: Българи също започват от нулата

Месец измина от огнената покруса в Гърция. При пожарите в Атика живота си изгубиха близо 100 души. В най-тежко потърпевшото обитаемо място Мати към 1000 къщи ще бъдат съборени, тъй като са компрометирани от пламъците. Още доста са изцяло унищожени.

Вече има електричество и вода, само че ще мине доста време, преди регионът да се възвърне, показват управляващите.

Сред потърпевшите от бедствието има и доста български жители, които са изгубили съвсем всичко. Заедно с гръцките си съседи те се възползват от храната и водата, които всеки ден през последния месец се раздават от локалните управляващи и от военните.
Броят на жертвите от пожарите в гръцката област Атика продължава да пораства Единайсет души са умряли до момента в болница вследствие на изгаряния, получени при пожарите на 23-24 юли
Наши сънародници описаха пред камерата на bTV, че техни другарски фамилии са дали жертви в огнения пъкъл – майка и двете й деца починали на пътя, до момента в който къщата им останала непокътната, сходна орис настигнала и румънка.

Българите съумели да спасят 98-годишен пенсионер, който гледали.

Българското посолство и спешният щаб са помогнали на всички, които са се обърнали към тях, в това число на тези, чиито документи са изгорели. Следи се и положението на българката Елена Иванова, която остава в болница.
Снимка: bTV
Посланик Веселин Иванов изясни, че дамата е получила доста съществени изгаряния и по тази причина остава в интензивното поделение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР