Месец и половина след като в областната болница на Смолян

...
Месец и половина след като в областната болница на Смолян
Коментари Харесай

Стая за молитва на мюсюлманите обзаведоха в МБАЛ – Смолян

Месец и половина откакто в регионалната болница на Смолян бе осветлен параклисът „ Св. Иван Рилски “, през днешния ден бе открита и стая за молитва на мюсюлманите.

На формалната гала участваха районният мюфтия Неджми Дъбов, работещи в лечебното заведение и посетители. Духовникът, дружно с изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Марин Даракчиев и зам.-директора доктор Емилия Апостолова, прерязаха лентата на месджида. Той е построен със средства на болничното заведение и с дарения от мюсюлмани.

" В рамките на три седмици, с общи старания и поддръжката на управлението на болничното заведение в лицето на доктор Даракчиев, доктор Апостолова, успяхме да обособим тази стая за молитва. Благодаря им за самодейността, за съдействието и за положителната “, съобщи районният мюфтия. По думите му местоположението е налична, на комфортно място е и всеки елементарно би могъл да се ориентира.



„ Този месджид ще се употребява от лекарите, медицинския личен състав, пациенти, от техни близки, както и хора, които са на проучвания и са сложени пред алтернативата дали да изчакат проучванията, или да отидат до джамията, с цел да изпълнят молитвата си. Знаем, че към този момент има място, обособено и за християните, а през днешния ден откриваме такова и за мюсюлманите ", сподели още Дъбов.



(Осветеният по средата на декември параклис в болницата)

В знак на благодарност той връчи на доктор Марин Даракчиев признателен плакет и превод на Корана. Благодарствен плакет подари и на доктор Емилия Апостолова, която се е заела с нелеката задача да координира дейностите по отделяне на стаята за молитва.

" Знаете, че болничното заведение е място, в което всеки идва със своята болежка, с вяра за скоростно излекуване. Ние, лекарите, лекуваме тялото, само че нашите пациенти се нуждаят и от духовна поддръжка. И в тази стая, която в този момент открихме, всеки може да се помоли за здраве, благополучие, мир. Благодаря на всички, които поддържаха това начинание ", уточни изпълнителният шеф на МБАЛ в Смолян доктор Марин Даракчиев.

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР