Месец април е бил най-горещият в света в историята на

...
Месец април е бил най-горещият в света в историята на
Коментари Харесай

Светът е преживял най-горещия април в историята на измерванията

Месец април е бил най-горещият в света в историята на измерванията.

Светът е претърпял най-горещия месец април в историята на измерванията, с което се запълва поредност от 11 следващи месеца с усъвършенствани температурни върхове, заяви службата за наблюдаване на климатичните промени на Европейския съюз, представена от международните информационни организации и Българска телеграфна агенция. 

Всеки от месеците от юни предходната година до момента е регистриран като най-горещия в историята на измерванията в съпоставяне със съответните месеци в предходни години.

Средната температура на планетата, в това число и през миналия месец април, е най-висока за 12-месечен интервал - с 1,61 градуса по Целзий над междинните стойности за прединудстриалната епоха 1850 година -1900 година

Основна причина за промените в климата са излъчванията на парникови газове от изгарянето на изкопаеми горива. През последните месеци естественият феномен Ел Ниньо, който затопля повърхността на моретата в източната част на Тихия океан, също способства за повишение на температурите.

Въпреки това някои учени приканват страните по света да редуцират по-бързо излъчванията на въглероден двуокис в атмосферата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР