Месечният приход на пенсионерите с най-ниски доходи, разделен на 30

...
Месечният приход на пенсионерите с най-ниски доходи, разделен на 30
Коментари Харесай

Пенсията стига за 5 домата и бучка сирене на ден

Месечният доход на пенсионерите с най-ниски приходи, разграничен на 30 дни, колкото има в един календарен месец, значи, че разполагат с малко над 15 лв. дневно

Минималната пенсия в България стига за 4-5 домата и бучка същинско сирене дневно. В сметката обаче не влизат разноски за битови сметки и медикаменти, написа „ Телеграф “. Пенсии в размер на 467 лв. месечно, както и под тази сума получават близо половината от възрастните, или над 820 000 българи, по данни за ноември на Национален осигурителен институт. От тях 391 728 българи претърпяват със суми, по-малки от минималния размер на пенсията у нас, сочи статистиката на института.

Месечният доход на пенсионерите с най-ниски приходи, разграничен на 30 дни, колкото има в един календарен месец, значи, че разполагат с малко над 15 лв. дневно. Тези пари, в случай че се хранят с качествени артикули, ще им стигнат за 5 домата и бучка сирене с водно наличие в нормата на ден. Както стана ясно от проучване на асоциация „ Активни консуматори “, сирене под 16 лв. сигурно е оводнено, по този начин компаниите понижават разноските си и надлежно цената. Така, в случай че човек си купи сирене за към 10 лв. и кило домати от хубавите за 6 лв., бюджетът му за деня се изчерпва.

Реално една минимална пенсия, в случай че бъде претеглена в количество качествено сирене, стига за не повече от 20-22 кг.

Близо половината от пенсионерите, както и хората с ниски приходи постоянно прибягват до покупка на по-евтини артикули и такива, които са понижени, защото не могат да си разрешат по-качествените, които са на цени над 20 лв. за кг, тъй като броят на бучките автоматизирано се свива.

Инфлацията се отрази и на медикаментите. Поне 100 лв. костват медикаментите, които лекарите изписват на огромна част от пенсионерите. Тези за кръвно и холестерол, които пият множеството възрастни хора, се заплащат и по каса, само че цената, която се доплаща от джоба, е не по-малко от 50 лв.. Отделно от тях доста пенсионери си купуват и спомагателни илачи, които не минават по брошура. Така от пенсията най-малко стотачка отива за илачи.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР