Месечните стипендии на учениците стават между 21 и 60 лева,

...
Месечните стипендии на учениците стават между 21 и 60 лева,
Коментари Харесай

Вдигат стипендиите на учениците

Месечните стипендии на учениците стават сред 21 и 60 лв., а кръгът на тези, които ще имат право на тях, се уголемява. Това са част от новите правила за приемане на стипендии от учениците след приключено главно обучение, което по новия закон става след 7 клас.
За учениците в държавните и общинските учебни заведения разпоредбите ще важат от началото на тази образователна година, а за учащите се в частните учебни заведения - от началото на втория образователен период. Освен учениците в дневна и самостоятелна форма на образование, стипендии ще получават и тези в комбинирана форма. Право на стипендии ще имат и учениците, които се образоват посредством работа, посредством така наречен дуална система, като тези средства ще са настрана от заплатите им.

Обучаващите се в частните учебни заведения към този момент също ще имат право на стипендии. Дава се равна опция и на възпитаници със специфични просветителни потребности, които са приключили VII клас с уверение и са траяли образованието си в класовете от първи гимназиален стадий, също да получават стипендии.

Учениците с трайни увреждания, както и тези с един или без родители, които получават стипендия заради тези условия, ще имат право да бъдат подтиквани и при реализирани просветителни резултати. В случай на класиране и за тази стипендия, те ще имат право да получават половината от цената. Актуализирана е и горната граница на месечните стипендии от 50 на 60 лева, като те ще са в диапазона от 21 лева до 60 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР