Мерцедес направи обстойно разследване на причините, заради които Люис Хамилтън

...
Мерцедес направи обстойно разследване на причините, заради които Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Бъг е лишил Люис Хамилтън от победа в Гран при на Австралия

Мерцедес " направи обширно следствие на аргументите, поради които Люис Хамилтън не съумя да завоюва първия старт от новия сезон във Формула 1. Световният първенец водеше в Гран при на Австралия, само че след спиранията в бокса беше изпреварен от Себастиан Фетел с " Ферари ".

Първоначално от " Мерцедес " смятаха, че софтуерът, който употребяват за спортната си тактика, е дал неточност, само че се оказва че повода е напълно друга. Това изясни един от старши инженерите в тима Андрю Шовлин по време на разбора на надпреварата за PurePitwall.

Оказва се, че бъг в един от инструментите за работата на тима при анализиране на времената и правене на тактиката е объркал инженерния екип на " Мерцедес ". От отбора са считали, че четирикратният международен първенец е трябвало да бъде в границите на 15 секунди от Фетел, до момента в който настоящата разлика е била малко под 13.

Точно това провокира комплициране в отбора, а Хамилтън реагира яростно: " Какво стана, момчета, за какво не ми казахте, че Фетел излиза пред мен? Отговорете ми, какво стана? ", попита ядосаният Хамилтън по радиото, откакто остана втори. Тогава от питуола дадоха отговор с елементарното: " Мислехме, че сме в сигурност ".

 Бъг е лишил Люис Хамилтън от победа в Гран при на Австралия
© Reuters

Въпросният инструмент (delta lap times), който употребяват в " Мерцедес ", оказва помощ на тима да постанова несъмнено движение при придвижване зад виртуална кола за сигурност. Според Шовлин грешката е открита едвам в този момент, само че в бъдеще ще бъде изчистена.

Анализът на тима демонстрира още, че сега, когато Фетел е водел в надпреварата, Хамилтън към момента е изпълнявал стратегия за икономисване на горивото. " Можехме да натиснем по-здраво, само че тъкмо тогава към момента бяхме на етапа да пестим гориво, тъй като " Албърт парк " е доста комплицирана писта, в която да се вместиш в лимита от 105 км ", изясни Шовлин.

Точно поради неверното пресмятане, че Фетел ще излезе зад Хамилтън при промяната в бокса, от " Мерцедес " не са наредили на международния първенец да вдигне темпото си, а са го инструктирали да пази гумите.



" За нас е голямо отчаяние да знаем, че сме имали задоволително бърза кола, която да завоюва надпреварата, само че все пак не успяхме да осъществим задачата си. Това обаче ни дава късмет в бъдеще да обезпечим сходни неточности, един от разновидностите е да трупаме малко по-голям задатък, а другият е просто да преосмислим тактиката ", добави още Шовлин.

За втора поредна година " Мерцедес " започва от полпозишън в Австралия, само че не съумя да завоюва надпреварата. Вторият кръг за 2018 година е Гран при на Бахрейн на пистата " Сахир ", където преди 12 месеца победител още веднъж беше " Ферари ". Състезанието е на 8 април.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (219)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР