Мероприятието е по проект, спечелен от Община Самоков по Мярка

...
Мероприятието е по проект, спечелен от Община Самоков по Мярка
Коментари Харесай

Фестивалът на рибата и водата предложи пъстра програма на жителите и гостите на Самоков

Мероприятието е по план, извоюван от Община Самоков по Мярка 05 „ Съхраняване на локалната еднаквост посредством възобновяване, запазване и анимиране на културно-историческото завещание на територията на МИРГ – Самоков “. Концепцията на фестивалът бе ориентирана към припомняне на игри и действия, като положителни практики от предишното. Така началото бе сложено с физзарядка. След като участниците „ загряха ” имаха опция да избират метода, по който да се забавляват. Любителите на риболова можеха да се учат да хвърлят въдица и да ловят риба, в особено построен вир на река Бистрица. Специален миг за дребните риболовци бе проведеното зарибяване. Боби Вардаров им сподели по какъв начин се пуска зарибителния материал, като посланието бе, че не можем да бъдем единствено потребители, а би трябвало да се грижим и за възобновяване на природата. Община Самоков, свъместно с Ловно-рибарското съдружие в Самоков бяха закупили към 10 хиляди рибки балканска пъстърва. Част от рибките децата имаха сами опцията да пусна в реката. Останалите бяха пуснати в реките Искър, Бели и Черни Искър. Младите рибарчета се оправиха добре и с риболова, като бяха уловени 12 пъстърви. В непосредственост бе обособена и специфична барбекю зона, където децата имаха опция персонално да подготвят рибата, която са уловили. Разбира се уредниците се бяха погрижили да има и приготвена риба, която всички да опитат. В кулинарната зона, максимален интерес провокира „ Рачника ”, който занаятчия Соте подготви и раздаде на всиски, искащи да дегустират обичайното за село Драгушиново ядене. В останалите зони за всички бяха приготвени специфични игри, с които се забавляваха през целия ден. Зона „ Спартакиада “, при Въжения град се организира ретро конкуренцията от 80-те, известна като „ Бързи, смели, сръчни “.



За феновете на груповите игри бе обособена зона „ Един за всички, всички за един “, което събра фенове на национална топка и джитбол на централната алея в парка. Срещу сцената бе четвърта зона „ С игрите на мама и баща “, където участниците бяха най-многобройни, а родителите имаха опцията да си спомнят игрите от детството си - игри на ластик, скачане на въже, „ Кральо Портальо ”, дърпане на въже и други

Специално присъединяване във фестивала имаше проведено от Ротари клуб – Самоков и Федерацията по петанк. На построеното предходната година игрище бе направено образование на играта „ Петанк “ и шампионат по известната френска игра.

Игрите и забавеянията продължиха и вечерта, а на края бяха наградени спечелилите, както и най-активните и атрактивни участници. Празникът приключи с концерт на Росен Сеновски от " Екс Фанданго ". Водеща на събитието бе Мисис Баба Вселена 2016 Дони Василева.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР