Меркурий, Венера, Земята и Марс в момента са свързани по

...
Меркурий, Венера, Земята и Марс в момента са свързани по
Коментари Харесай

Учените обясняват парада на планетите в момента

Меркурий, Венера, Земята и Марс сега са свързани по една и съща линия, образувайки по този начин наречения церемониал на планетите. Това оповестиха от пресслужбата на лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето, съобщи ТАСС. 

" В момента в небесната сфера се разпростира много рядка и доста впечатляваща панорама - съединението към Слънцето на всичките четири най-близки планети - Меркурий, Венера, Земя и Марс. Земята в орбитално придвижване се намира от едната страна на Слънцето, а Меркурий, Венера и Марс са ситуирани на една и съща линия, само че от противоположната страна от Слънцето и са проектирани почти в една и съща точка на небесната сфера, извънредно близо една до друга ", се споделя в известието.

В същото време, с помощта на това нареждане, планетите са оптимално осветени от Слънцето, прецизират от института. На 2 и 3 септември Меркурий и Марс ще се срещнат съвсем по едно и също време по линията Слънце-Земя, образувайки доста красива настройка: в центъра ще има Слънцето, единствено на към един градус от него ще бъде Марс и тъкмо над него на разстояние от едвам към половин градус - Меркурий.

" Венера по това време ще бъде ситуирана на небето на към 5 градуса под прав ъгъл от тази група. По този метод четирите най-ярките обекта на Слънчевата система - Слънцето, Венера, Меркурий и Марс - ще се свържат дружно на минимално разстояние ", споделиха астрономите.

В същото време можете да видите тази връзка със личните си очи единствено на сателитни фотоси или благодарение на принадлежности. Това се дължи на обстоятелството, че планетите се появяват на небето денем. Най-впечатляващите изображения на връзката в този момент се обезпечават от галактическия телескоп LASCO, работещ в орбита и има зрително поле от към 8 градуса, оповестиха от пресслужбата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР