Мерките за зимния туристически сезон са съобразени с въведените със

...
Мерките за зимния туристически сезон са съобразени с въведените със
Коментари Харесай

Министър Балтова: Без зелен сертификат за ски съоръженията

„ Мерките за зимния туристически сезон са съобразени с въведените със заповедите на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения, а основната цел на протокола е да обезпечи оптималната отбрана на здравето на туристите през зимата “, съобщи министър Балтова. Тя показа пред участниците главните ограничения, които би трябвало да подхващат местата за настаняване, а точно носенето на маска от чиновници и гости, контролиране и надзор на потока от посетители в хотела, слагането на осведомителни табели и други, съобщи настоящо.ком.

В протокола ясно са написани и разпоредбите за кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове. На този стадий се планува сезонът да стартира без условието за показване на зелен документ за ски оборудванията.

По време на срещата бяха показани и разисквани практиките в непознати зимни туристически дестинации, както и процедурите при положение на коронавирусна зараза при посетител в мястото за настаняване.

От своя страна представителите на зимните ни курорти благодариха на министър Балтова и на нейния екип, че са се вслушали в техните хрумвания и рекомендации. Те показаха своите терзания в подтекста на пандемията, споделиха практики и увериха, че и тази година ще подхващат всички ограничения и дейности, които ще са в интерес на здравето на туристите и които биха им разрешили да работят без ограничавания.

В рамките на срещата пред участниците бяха показани резултати от представително изследване за настройките на българите по отношение на идния зимен сезон и желанието им за отмора. 74% от пълнолетното население на България прави оценка капацитета на зимния ни туризъм като добър – съгласно близо милион и половина българи изискванията за настаняване, инфраструктурата и профилираните уреди у нас са „ несъмнено положителни “, а съгласно 2,7 милиона оценката е „ по-скоро положителни “. Малко над половината от запитаните – 54,6%, са на мнение, че българските зимни курорти означават прогрес и усъвършенстване в предлаганите условия за туризъм.

В разгара на четвъртата COVID-вълна 730 хиляди пълнолетни българи (12,8%) декларират, че възнамеряват най-малко едно туристическо пътешестване или отмора през идния зимен сезон 2021/22 година

Изводите сочат също, че обичайно пътуването като „ екскурзиант “ е в по-висока степен застъпено измежду жителите на столицата и регионалните градове. 

Близо 5% от българите имат настройката да пътуват в чужбина, без значение от пандемичната конюнктура, в която се намираме.

По отношение на продължителността и отделения бюджет за зимна отмора, за сезон 2021/22 желанието е приблизително за 6 дни прилагане на туристическа услуга от някакъв вид при бюджет 1 330 лева приблизително. Около 260 хиляди българи търсят почивки в границите на 1000 лева, а малко над 70 хиляди се ориентират към бюджет над 2500 лева

Най-голям капацитет за туристическия бранш все още съставляват хората на възраст сред 18 и 44 години, които образуват 80% от категорията на интензивно търсещите подобаващи оферти. 37% от тях са в категорията с 2-3 хиляди лв. месечен домашен приход.

Като цяло при обмисляне на почивката си, българинът се управлява в огромна степен от директните си усещания – 36% показват като значим фактор при избора рекомендацията от близки и познати, а 34% се опират на директни, персонални усещания от съответно място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР