Мерките за социална дистанция в Германия ще бъдат удължени най-малко

...
Мерките за социална дистанция в Германия ще бъдат удължени най-малко
Коментари Харесай

„Пандемията не познава ваканция”: Германия удължи социалната дистанция до 19 април

Мерките за обществена отдалеченост в Германия ще бъдат удължени минимум до 19 април и ще бъдат оценени във вторник след Великден. Това заяви немският канцлер Ангела Меркел, представена от Агенция Франс Прес.

Във вторник след Великден, 14 април, федералните и провинциални държавни управления ще оценят обстановката.

" Днес оценихме обстановка и потвърдихме, че рестриктивните мерки...ще бъдат годни до 19 април. Ще създадем повторна оценка на обстановката във вторник след Великден ", сподели Меркел по време на телеконференция с министър председателите на 16-те провинции.

" Пандемията не стопира за ваканции ", акцентира Меркел и добави, че към момента е прекомерно рано да се приказва за анулация на ограниченията и разясни, че страната към момента е надалеч от това, което би трябвало да реализира.

Канцлерът прикани германците да се въздържат от пътешестване и визити, изключително при роднините си.

Според нея като цяло рестриктивните мерки се съблюдават добре.

Меркел се въздържа от въвеждане на цялостна обсада в страната. От 23 март в Германия е въведена по този начин наречената " контактна възбрана ", която включва възбрана на събирания с повече от двама души, като изключение е единствено за фамилиите.

Междувременно немски медии оповестяват за огнища на ковид в старешки домове из страната. Болните на вентилатори в немските лечебни заведения се усилиха с 20% във вторник до 1189. Според Институт " Роберт Кох " 8954 от 16 319 кревати за интензивна грижа са заети. По-рано през днешния ден институтът заяви, че за последните 24 часа са регистрирани 149 умряли и близо 5500 инфектирани с ковид. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР