Мерките за сигурност в Китай заради коронавируса продължават да са

...
Мерките за сигурност в Китай заради коронавируса продължават да са
Коментари Харесай

Българин в Китай: В момента на китайците не им е до търговия

Мерките за сигурност в Китай поради ковид не престават да са засилени. Това сподели в директно включване оттова българинът Галин Георгиев, който преди месец съумя да напусне огнището на болестта – град Ухан.

„ В момента дребните улици не престават да бъдат затворени и зазидани с бетонени блокчета. Главните булеварди са отворени, продължава да има специфичен режим на придвижване, изисква се позволение от здравни управляващи, от полиция “, описа Георгиев.
Националният действен щаб заседава още веднъж поради COVID-19 У нас десетки хора остават под наблюдаване в здравни заведения в разнообразни градове поради опасността от новия ковид
По думите му хората в Китай всеобщо си стоят по домовете, излиза се единствено до магазина за храна. Драконовските ограничения обаче имат резултат – болестта към този момент е доста лимитирана. Въпреки това не е ясно какъв брой ще продължи изключителният режим – най-кратките прогнози са за най-малко още месец.

Училищата са затворени. За да не изпускат образователен материал, уроците на учениците се преподават онлайн.

Галин, който се занимава с импорт на българско вино в Китай, споделя, че епидемията има и икономическо отражение: „ В момента на китайците не им е до търговия и това се оказва проблем “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР