Мерките за компенсиране на растящите цени на енергоносителите и най-вече

...
Мерките за компенсиране на растящите цени на енергоносителите и най-вече
Коментари Харесай

Горанов съветва служебната власт да разпише мерките на ГЕРБ за тока

" Мерките за компенсиране на растящите цени на енергоносителите и най-много електрическата сила закъсняха. При състояние, че близо 70 на 100 от електроенергийните мощности са напълно държавни, можеше още в средата на 2021 година да се сътвори механизъм за преразпределяне на облагите им. По този метод натискът върху бизнеса и от там към индустриалните цени щеше да бъде по-плавен и нямаше да се оплакваме, че имаме двойно по-висока от междинната инфлация в Еврозоната ". Критиката насочи някогашният финансов министър и ексдепутат от ГЕРБ Владислав Горанов, представен от " Труд ".

" Препоръчвам на служебното държавно управление по-бързо да разпише подзаконовата нормативна уредба, с цел да уреди механизма за отплата на цените на електрическата енергия за бизнеса, който беше препоръчан от ГЕРБ и гласуван с актуализацията на бюджета за 2022 година ", споделя още той. 

По думите му пенсионният ред е бил опустошен в последните 2 години -  " Въпросът с пенсиите постоянно е бил доста сензитивен, тъй като приходите на доста от пенсионерите не покриваха и не покриват главните им потребности. В името на справедливостта и с ясното схващане, че казаното от мен няма да бъде признато безрезервно считам, че през последните две години бяха направени всички вероятни старания да бъде опустошен открития в края на 20 век модел ", разяснява още Горанов. 

" С промените, които се направиха и най-много с преизчисленията, които ще се приложат от 1 октомври тази година, връзката сред пенсията и осигурителния принос на лицата ще бъде трагично нарушена.

Не желая да съм неприятен оракул, само че това което се направи по време на последната актуализация на бюджета ще провокира протести през октомври. Що се отнася до фискалния резултат, той е много сериозен ", прибавя някогашният финансов министър.
ТЕМА преди 13 минути 165 преди 20 минути 638 преди 1 час 2484
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР