Мерките, включващи базирана в Турция компания за електроника и фирма

...
Мерките, включващи базирана в Турция компания за електроника и фирма
Коментари Харесай

САЩ санкционираха турски компании, помогнали на Русия, а Москва - 333 видни канадци

Мерките, включващи основана в Турция компания за електроника и компания за търговия в региона на технологиите, които се счита, че са помогнали за трансфер на артикули с " двойна приложимост ", са част от световен пакт наказания, наложени на над 120 компании, разгласен от американското министерство на финансите.

Официален представител на американската администрация съобщи за Ройтерс, че глобите се отнасят до основани в Турция компании и лица в морския и комерсиалния бранш, които са " най-вече " съветска благосъстоятелност или са свързани с Русия. " Те са замислени като сигнален изстрел в разрастващата се фаза на използване на контрола върху износа ", уточни представителят, поискал анонимност, представен от Българска телеграфна агенция.

Членката на НАТО Турция се пробва да поддържа положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев по време на войната в Украйна, отбелязва организацията.

Американското министерство на финансите съобщи, че е присъединило в листата компанията Азу Интернешънъл (Azu International), за която счита, че е доставяла компютърни чипове с задграничен генезис на Русия.

През декември Ройтерс заяви, че Азу е изнесла съставни елементи на стойност минимум 20 милиона $ в Русия, в това число чипове, създадени от американски компании, съгласно съветски митнически данни.

Финансовото министерство е присъединило също Дексиас (Dexias), компания за индустриални артикули и търговия, за която показва, че е работила като медиатор за глобени съветски компании. Санкционирани са също поделение на компанията и един общоприет шеф.

Москва пък постанова наказания на 333 канадци, в това число олимпийци

Русия наложи през днешния ден наказания на 333 канадски длъжностни лица и обществени фигури, в това число известни спортисти, взели участие в олимпийски игри, като съобщи, че това е в отговор на канадските наказания против страната и помощта за Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия постоянно постанова наказания на представители на западни страни, като им не разрешава да влизат на нейна територия, откакто Западът взе под прицел стотици руснаци и съветски компании поради нашествието в Украйна.

Списъкът, оповестен през днешния ден от съветското министерство на външните работи, включва генерал-губернатора на Канада Мери Саймън, над 250 членове на районни законодателни препоръки и десетки канадски спортисти, които обществено са подкрепили възбраната за присъединяване на съветски спортисти на олимпийските игри през 2024 година

" Тази мярка има за цел да насърчи лицата от черния лист да трансформират държанието си ", се споделя в изказване на министерството, представено от Българска телеграфна агенция.

Сред канадските олимпийци, към които Русия е насочила вниманието си, са фигуристката Теса Върчю, петкратна олимпийска медалистка, и хокеистката Хейли Уикенхайзер, шесткратна олимпийска шампионка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР