Мерките в един момент трябваше да паднат. В много държави

...
Мерките в един момент трябваше да паднат. В много държави
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Не съм обещавала постигането на 60% COVID ваксинационно покритие на населението

Мерките в един миг трябваше да паднат. В доста страни те бяха анулирани поетапно. Извънредната епидемиологична конюнктура отпада с решение на Министерски съвет. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31195
„ Ваксинирането на популацията първоначално бе един сложен развой. Аз не съм обещавала постигането на 60% имунизация. Те са към 35%. 95% от хората, които изгубиха живота си не бяха имунизирани – каква по-добра мотивация от това “, изясни тя.

„ В рамките на Европейски Съюз България и Румъния са с най-ниски имунизационни равнища “, уточни здравният министър. „ Ваксини има. Може би първоначално трябваше да се даде по-ясна информация на хората. У доста хора се образува неправилно визията, че в случай че си с хронично заболяване, е противопоказна имунизацията, а това не е по този начин. В началото дадохме естрада и на дезинформацията. Това разреши хората да се объркат “, уточни министър Сербезова на въпрос на какво се дължи ниското равнище на имунизирани у нас.

„ Ние сме международен първенец и по обща предотвратима смъртност. Нацията ни е болна и това се отличава на лекуването на COAID-19. Голяма част от хората занемариха главните си болести по време на пандемията и това също способства до високата смъртност “, посочи здравният министър.

Проф. бе безапелационна, че имунизацията би трябвало е непринуден развой. И в този момент тече имунизационен развой, само че той не е на мечтаните равнища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР