Мерките в България такива, каквито са в момента, са достатъчни.

...
Мерките в България такива, каквито са в момента, са достатъчни.
Коментари Харесай

Проф. Ангелов каза връщат ли се строгите мерки и блокадите заради К-19

Мерките в България такива, каквито са сега, са задоволителни. Това съобщи на съвещание на Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Има места, обаче където всеобщо не се съблюдават. От няколко седмици РЗИ реализира надзор по всички публични места, които са закрити, където жителите са длъжни да носят персонални защитни средства и по-специално защитна маска на лицето ", сподели той.

"Вчера РЗИ е посетила няколко огромни търговски обекта на територията на София. Съставени са 31 бр. актове - както на продавачи, по този начин и на жители ", съобщи здравният министър.

"Същото нещо ще стартира да се ползва и във всички области на територията на България, защото контролът за спазването на ограниченията е извънредно значим ", сподели той.

"Ако ние всички не осъзнаваме и не имаме вяра в нуждата от ограниченията, няма смисъл да се вкарват нови ограничения, които също да бъдат подлагани на подозрение и да не се съблюдават ", счита Ангелов.

"Нека да се съсредоточим над сегашните ограничения, които касаят спазването на прецизна стерилизация, спазването на дисциплинираност и отдалеченост и носенето на персонални защитни средства. Важно е да се борим с вируса с разсъдък и разсъдък ", съобщи здравният министър.

"Не имаме намерение да затваряме нищо. По-късно имам среща с представителите на заведенията и с тях ще обсъдим ограниченията, които се съблюдават все още . Ще обърна внимание какви са условията и какво би трябвало а се прави ", сподели той.

"Подчертавам, че няма да се затварят градове, няма да има контролно-пропусквателен пункт и няма да има някакви ограничаващи ограничения. Трябва да свикнем да живеем с този вирус и да съблюдаваме тези ограничения ", отсече Ангелов.

"Здравната система има подготвеност да разкрие 8000 кревати и 1200 кревати за интензивно лекуване.

В момента на територията на страната в народен мащаб имаме 1307 индивида, които са настанени в лечебни заведения, а 64 са в интензивни структури. Имаме потенциал от задоволително свободни кревати на национална база ", счита той.

Ангелов съобщи, че усложнения има в две области сега - Бургас и Благоевград.

По думите му имаме дефицит на лекари и умората несъмнено към този момент си споделя думата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР