Мерките у нас се налагат и на ваксинираните, защото е

...
Мерките у нас се налагат и на ваксинираните, защото е
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Поне 2/3 от хората у нас са против мерките, но българите са рискови за тежко боледуване |

Мерките у нас се постановат и на имунизираните, тъй като е огромен брой на хората без имунизация. 

Още от началото на епидемията дейностите на доста хора във властта докара до това, че българите се разколебаха. Две трети или 3/4 от хората в страната са срещу ограниченията, съобщи депутотът доктор Александър Симидчиев по Нова тв. Той разяснява обстоятелството, че заведенията в София бойкотират ограниченията и не затварят в 22 часа. 

В страни, в които има по-ниско равнище на заразяване или не толкоз тежко боледуване, ограниченията могат да бъдат отхлабени. При нас за жалост популацията към момента остава рисково за тежко боледуване и за висока скорост на разпространяване на вируса, разяснява пулмологът.

Ваксинираните заразят с 60% по-малко, само че заразяват, по тази причина има ПСР тест на влизане в България. Опашките на летище София са резултат на неприятен мениджмънт - това е като в магазина, в случай че работят доста каси, няма опашки, в случай че не работят, хората се струпват на едно място, изясни медикът. 

Възможно е анителата да защищават, само че нямаме научни доказателства за това, сподели още доктор Симидчиев.

А дали епидемията ще свърши през март - казусът е дали вирусът ще мутира, не в България, тъй като ние сме дребна популация, само че дали няма да внесем нова разновидност извън, изясни пулмологът. Вече имаме опция да предвидим по какъв начин и накъде COVID-19 ще мутира. Вече може да се пресметна кои са най-вероятните разновидности и да се основат средства, да вземем за пример ваксини, които са за допустимо най-заразни и рискови разновидности на вируса, добави депутатът от Демократична България. 

Това е доста положително, тъй като този развой става предвидим и управляем, сподели още Симидчиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР