Мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да са добре обосновани

...
Мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да са добре обосновани
Коментари Харесай

Стопанската камара критикува действията на държавата срещу COVID-19

Мерките против разпространяването на ковид би трябвало да са добре обосновани от позиция на тяхната евентуална успеваемост, недискриминиращи и съпроводени със съответните обезщетения за нанесените стопански вреди. Това е позицията на Българската стопанска камара, изпратена до Министерството на здравеопазването. В нея се споделя, че те би трябвало да са основани на разбор и оценка на резултата от прилаганите в предишни интервали общи противоепидемични ограничения, което за жалост не е реалност.

От бизнеса не одобряват слагането на условия за % имунизирани служащи. По мотив компенсационните ограничения, мнението на БСК е, че за тях повече се приказва, в сравнение с дейно да бъде подпомаган бизнесът, чиято активност е мощно или напълно лимитирана.

От организацията акцентират, че въвеждането на ограничавания " от през днешния ден за на следващия ден " е голословно. В края на позицията се упорства преди въвеждането на каквито и да било ограничавания, да бъдат оповестени ясни механизми за отплата на засегнатите бизнеси, както и да се показа на публичното внимание разбор и оценка на успеваемостта на прилаганите досега противоепидемични ограничения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР