Мерките срещу настъпването на коронавируса ще бъдат различни във всяка

...
Мерките срещу настъпването на коронавируса ще бъдат различни във всяка
Коментари Харесай

Над 25 000 души вече са си запазили час за имунизация

Мерките против настъпването на ковид ще бъдат разнообразни във всяка област у нас. Местните щабове към този момент сами ще вземат решение по какъв начин да се борят с разпространяването на COVID-19.

Решението е на националния действен щаб, а повода - прекомерно огромните разлики в броя на инфектираните в обособените райони. От щаба предлагат прекъсване на плановия банкет в лечебните заведения в най-засегнатите области.

От през вчерашния ден работи и електронният указател, посредством който може да изберем дата, час и препарат за имунизация. Над 25 000 души към този момент са си запазили час за имунизация посредством регистъра his.bg.

Всеки искащ минава през 4 стъпки. 24 часа преди да настъпи часът за имунизация, ще се изпрати смс с увещание за часа и мястото.

Часовете са през 10 минути, защото е изчислено, че толкоз лишава слагането на дозата. Хората, на които им следва реимунизация, не е нужно да се записват.

„ Всички жители, които са получили първа игла, ще получат служебна регистрация в системата. В случай, че са показали мобилен телефон или имейл, те ще получат уведомление на коя дата са записани ”, изясни изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване ” Ивайло Филипов, представен от Нова тв.

Може да се стигне до обстановка, в която сме избрали ваксина, само че да получим друга. Ако сега няма налични дози от този препарат или по преценка на медиците на място.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР