„Мерките ще имат пряк ефект. Надявам се, че те ще

...
„Мерките ще имат пряк ефект. Надявам се, че те ще
Коментари Харесай

Владислав Панев: Мерките ще имат пряк ефект, до края на юни може да бъдат приети

„ Мерките ще имат директен резултат. Надявам се, че те ще бъдат признати в този си тип, в който са контрактувани от Коалиционния съвет. Времето е изцяло задоволително, в случай че актуализацията на бюджета бъде импортирана от Министерски съвет до края на идната седмица. До края на юни те може да бъдат признати, тъй че от 1 юли да стартира да действат”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на " Демократична България " Владислав Панев в отговор на въпрос може ли да има сериозна проверка на ограниченията при актуализацията на бюджета.

„ Антикризисните ограничения са ориентирани към най-уязвимите групи на обществото, които страдат от по-високата от естественото инфлация – от една страна. От друга - са ориентирани към повишение на конкурентоспособността на българската икономика”, акцентира той.

По думите му държавното управление към този момент е подхванало четири значими и знакови ограничения единствено за последните седем дни и те са отвън тези, за които се приказва от няколко седмици. „ Първата е ВЕИ-тата за лично прилагане. Миналия четвъртък приехме дефинитивно закона, съгласно който облекчаваме доста процедурите за тяхното инсталиране. Това значи по-малко процедури и по-евтин ток за предприятията”.

„ Второ – в сряда на земеделска комисия, легализирахме преработката на индустриалния коноп, който се употребява за масла и текстил. Това е бизнес за милиони и пазарът може да го насочи към по-бедните региони, където да обезпечи работни места. Третото значимо е от през днешния ден. Започваме разглеждането в комисията на повдигането на прага по регистрация на Данък добавена стойност от 50 на 100 хиляди лв.. Четвърто – тази седмица в Търговския указател беше вписан нов шеф на един от най-големия дебитор на ББР, която към този момент под управлението на Цанко Арабаджиев се пробва да си прибере активите и да ги ръководи както трябва”, акцентира Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР