Мерките ще имат ефект и трябва да вярваме, че са

...
Мерките ще имат ефект и трябва да вярваме, че са
Коментари Харесай

Вирусолог: Към момента няма причина ваксините да не бъдат ефикасни поради мутация на вируса

" Мерките ще имат резултат и би трябвало да имаме вяра, че са навременни. Очакваме да облекчим натиска, който притиска здравната система. Този напън не се отразява добре, нито на хората с Коронавирус, нито на останалите пациенти ". Това сподели вирусологът от Българска академия на науките проф. в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
" Не знаем чак толкоз доста за биологията на този вирус, той се променя, не стои на едно място. Не знаем по какъв начин ще продължи да еволюира вирусът ", сподели още тя. По думите й държанието на вируса ще е функционалност от доста фактори. " Не би трябвало да приказваме единствено за него, тъй като в този развой взе участие вирусът, ние хората и средата, и във всички случаи имат значение ограниченията, които се взимат, имунизацията и така нататък ", сподели още проф. Александрова.
 Български професор: Има данни, че повторното заразяване с ковид е по-леко Български професор: Има данни, че повторното заразяване с ковид е по-леко
Няма данни коронавирусът да става по-смъртоносен – поради разновидност или вид на вируса. Освен това, въпросът да спреш да се прит...
" Ако някой в действителност желае да натисне бутонът " пауза ", това е природата ". Според нея има конкуренция с вируса и времето. " Ние нямаме по какъв начин да му противодействаме да се трансформира, нямаме построен имунен отговор, с който да го тормозим. Той се усеща удобно. Нямаме ваксина или лекарство, а когато към този момент да му окажем отпор, вирусът може да стартира да се трансформира. Веднъж основана сполучлива ваксина, тя би могла да бъде обновена, в случай че това се наложи. Към момента няма причина имунизациите да не бъдат ефикасни заради разновидност на вируса ", изясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР