Мерките са след смъртта на 19-годишното момиче в столицата Спирките

...
Мерките са след смъртта на 19-годишното момиче в столицата Спирките
Коментари Харесай

Обезопасяват допълнително спирките на градския транспорт в София

Мерките са след гибелта на 19-годишното момиче в столицата
Спирките на градския превоз в София ще бъдат в допълнение обезопасени. Доклад за това има и той ще бъде импортиран на идващото съвещание на Столичния общински съвет.

В това увери инж. Димитър Петров - шеф в направление " Управление и разбор на трафика " в Столичната община след днешния случай, при който 19-годишно момиче почина, откакто бе блъснато от товарен автомобил, който по-късно се вряза в спирка на градския превоз.

" Всяко едно обезопасяване е направено с съответна цел. Не инцидентно се създават такива ограничения. Разбира се, те са безусловно ориентирани към най-уязвимите участници в придвижването - това са точно пешеходците, велосипедистите. И ние ще стартираме от местата, където имаме скоростни булеварди, като примерно бул. " България ", " Цариградско шосе " и такива с централизация на пътно-транспортни катастрофи. Целта e всяка една спирка, без значение дали е на по-голяма улица, на по-голям бул., би трябвало всички тези детайли да ги има и да може да се подсигурява отбраната на чакащите и да се предотвратят такива бъдещи произшествия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР