Мерките са разнообразни. В нашата шарена коалиция ще има разнородни

...
Мерките са разнообразни. В нашата шарена коалиция ще има разнородни
Коментари Харесай

Георги Ганев: Няма нищо на хартия по актуализацията на бюджета

" Мерките са разнородни. В нашата шарена коалиция ще има разнородни оферти. Предложенията, които идват от " Демократична България ", няма да имат проинфлационен резултат. Те са най-вече ориентирани към ограничение на разноските на семействата и ограничение на разноските за бизнеси. България като цяло няма какво да направи със международната инфлация, тъй като тя се дължи на хлабавата парична политика на международните централни банки ", съобщи депутатът от " Демократична България " Георги Ганев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той уточни, че една от ограниченията, с които държавното управление чака дълготрайно да задържи растежа на цените, е предлагането за проверка на прага за регистрация по Данък добавена стойност.

" Инфлацията бързо не може да се пребори. Спирането на инфлацията е нескончаем и мъчителен развой. Друго наше предложение е за понижаване на законовата рента за веселба и третото ни предложение е да се понижат акцизи, което незабавно ще се усети за крайната цена ", добави Ганев.

По думите му все още все по-често се приказва за актуализация на бюджета, само че към този момент няма нищо на хартия. " Ако има малко закъснение и актуализацията влезе от 1 август, няма да се случи нищо ужасно ", сподели депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че все още няма някакви тревожни сигнали по осъществяването на бюджета - и като растеж на приходи-разходи, и като баланс.

" Няма метод да няма нарастване на цената на парното и топлата вода с цялото повишаване на енергийните запаси през последните месеци, само че то ще е в пъти по-малко от поисканото, което не значи, че няма да е съществено ", заключи Георги Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР