Мерките на правителството не са антиинфлационни, още по-малко антикризисни, защото

...
Мерките на правителството не са антиинфлационни, още по-малко антикризисни, защото
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Мерките на правителството не са антиинфлационни, още по-малко антикризисни

Мерките на държавното управление не са антиинфлационни, още по-малко антикризисни, тъй като са доста закъснели. Това сподели финансовият специалист Мика Зайкова в предаването „ Тази събота " по бТВ.

По думите й единствената същинска мярка е увеличението на прага за регистрация по Данък добавена стойност, която обаче ще влезе в действие от 1 януари 2023 година

Тя уточни, че България е страната с най-енергоемкото и най-ресурсоемкото произвеждане.

По думите на Мика Зайкова страната би трябвало да помогне на бизнеса като отстрани налога върху реинвестираната облага в нови технологии с висока добавена стойност. „ Не е належащо да подвигаме приходите административно. Ние би трябвало да помогнем на бизнеса, с цел да може той самичък да вдигне приходите ", сподели Мика Зайкова.

Според нея актуализацията на бюджета демонстрира просто едно имплантиране на плануваните ограничения. В приходната част на бюджета има де факто в допълнение единствено 587 милиона. За останалия 1 милиард ние ще разчитаме на европейските стратегии и грантове. Разходите са 1,9 милиарда, уточни тя.

Депутатът от „ Демократична България " Георги Ганев уточни, че би трябвало да се обмисли освобождение от корпоративен подоходен налог при реинвестиране на записаните приходи. Необходима е и промяна на пазара на горива, счита той.

Той разгласи, че партията приготвя промяна в инфраструктурата и разпоредбите за даряване на храни в период на валидност, които сега са доста тежки административно и дестимулират даряването.

По мотив увеличението на външния дълг, Ганев разясни, че идната година на страната ни предстоят заплащания в размер на над 3 милиарда и в този момент поеманият дълг е поради тях. „ Много по-подходящо да вземем парите, с които се правим това заплащане в този момент при нулеви лихви, тъй като в случай че се вземат следващата година лихвите ще са 1 до 2% ", уточни той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР