Мерките на Български възход за овладяване на инфлацията предвиждат пренасочване

...
Мерките на Български възход за овладяване на инфлацията предвиждат пренасочване
Коментари Харесай

Георги Самандов: Мерките на „Български възход” за овладяване на инфлацията предвиждат пренасочване на компенсациите за ток

Мерките на „ Български напредък " за преодоляване на инфлацията плануват пренасочване на обезщетенията за ток, които сега се дават на бизнеса. Трябва и контролните органи в действителност да проработят.

„ Това, което вършим сега, е да даваме едни пари в бизнеса, който без безусловно никаква отговорност и гаранция за цените ги взима и виждаме, че нищо не се получава ", изясни депутатът Георги Самандов.

Антиинфлационните ограничения на Българска социалистическа партия минават през ограничение на надценката, която вършат магазините, и бистрота на договорите - да е ясна цената на доставката и крайната цена на продукта, както и усилване на контрола.

„ В сегашната обстановка пазарните механизми не работят. По време на рецесия е належащо да има държавна политика и строга регулация, тъй че бедните да не стават все по-бедни, а богатите по-богати. Не е обикновено питателните артикули да влизат в комерсиалните вериги на 5 лева на кг, а да се продават на 18-19-20 лева Трябва да има предел на тези надценки. Де не е повече от 30-40% ", изясни Драгомир Стойнев.

За „ Възраждане " отпадането на глобите против Русия би довело до усмиряване на цените у нас. Освен това излизането на битовите консуматори на свободния пазар за ток би трябвало да се преразгледа. Да се мисли за нови нуклеарни мощности. България има два реактора, които отлежават.

„ На локално равнище има някои неща, които ние би трябвало да съобразяваме. Едно от тях е по какъв начин управляваме държавния бюджет, тъй като прекомерните разноски също водят до инфлация. Така, че доста е тъничък моментът, когато приказваме за увеличение на пенсии и обществени разноски, помощи и прочие. Защото от една страна, те сигурно би трябвало да се случат, само че въпреки това, в случай че се случват посредством изтегляне на спомагателен държавен дълг, това води до инфлация ", счита депутатът Деян Николов.

Според Движение за права и свободи битката с високите цени минава през това всички ограничения за подкрепяне да са насочат към тези, които в действителност се нуждаят от подкрепяне. Да се подсигурява действителна конкуренция на пазара, както и да се подкрепят българските земеделци.

„ Ние предупреждавахме още септември месец какво ще се случи, само че тогава никой не обърна внимание. За страдание, бяха извършени политики, които доведоха и до увеличение на инфлацията. Разбира се, би трябвало да се обърне внимание на хората с ниски приходи, с цел да може да се подкрепят и да използват обикновено. Трябва да обърнем внимание и на конкуренцията в стопанската система, на контролните органи, които започнаха да работят и по посока на това да забележим имаме ли задоволително конкуренция или нямаме ", разяснява депутатът Петър Чобанов.

Насърчаване на конкуренцията - колкото повече конкуренция толкоз по-пазарни цени. Това е една от ограниченията на ГЕРБ за битка с високите цени и още надзор на злоупотребите на пазара и икономисване на бюджетни разноски.

„ Най-важният проблем сега за българското общество е галопиращата инфлация. Този проблем е извънредно сложен за решение, тъй като духът е изтърван от бутилката по този начин да се каже. С трите бюджета, които се гласоподаваха по време на Политическа партия, се получи резултатът на снежната топка, която се търкаля по един скат и става все по-голяма. Всички разноски, които не са извънредно нужни, би трябвало да бъдат преосмислени ", безапелационен е Делян Добрев.

Според „ Продължаваме промяната " доста от нужните ограничения към този момент са били подхванати, като подпомагането на бизнеса поради скъпия ток и те би трябвало да продължат да работят. Важно е антимонополната комисия в действителност да работи, както и да се намерения за помощ за фермерите.

„ Ако си спомняте предходната акция плашеха, че поради кабинета „ Петков " ще живеем в Жан-Виденова зима. Няма да има ток, ще студуваме. Нищо от това не се случи. Изграждането на интерконектора обезпечи по-евтин газ за тази зима и за идната, което рефлектира освен на цените на газа само че и надолу по веригата.

Сериозен проблем за мен са цените на питателните артикули, защото това удря потребителската кошница на най-бедните хора, по тази причина и държавното управление „ Петков " усили толкоз внезапно пенсиите. Така че компенсацията за инфлацията, която е съвсем напълно вносна, за най-бедните беше обезпечена от държавното управление на Петков. Между другото лятото изтича мандата на комисията за конкуренцията. Това е най-важният орган за надзор върху спекулативното повишаване на цените. Доколкото тази комисия е директно подчинена на ГЕРБ. Тя не предприе никакви дейности ", съобщи Владислав Панев.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР