Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда

...
Мерките, които Италия предприема срещу епидемията от коронавируса, не изглежда
Коментари Харесай

Италия е може би на грешен път в борбата с вируса, нужна е промяна, смята учен

Мерките, които Италия подхваща против епидемията от ковид, не наподобява да дават резултат и тя би трябвало да промени тактиката си, като стартира да основава центрове за обособяване на хората с евентуални признаци на заболяването от фамилиите им. Това съобщи в понеделник изтъкнат италиански специалист, представен от Ройтерс.

Италия, която към този момент е с максимален брой умряли от Covid-19 в света, е в национална карантина от към 3 седмици, само че все пак през последните три дни броят на новозаразените продължава да пораства с по 5-6 хиляди дневно. В петък бе регистриран рекорден брой от 919 смъртни случая, а след два дни цифрата бе пренебрежимо по-малка.

Андреа Крисанти, професор по микробиология в Университета в Падуа, сподели в изявление за Радио Капитал, че доста от новите случаи евентуално са на хора, инфектирани от членове на своето семейство вкъщи . Според него, вместо да споделят на хората с леки признаци да се самоизолират у дома, управляващите би трябвало да основат центрове, в които те да бъдат отделяни от фамилиите си, както направи Китай, където стартира епидемията през декември.

" Поставя ли някой въпроса: за какво макар тези рестриктивни ограничения броят на инфектираните пораства? Задава ли се въпросът дали тези хора, които са заболели у дома, не заразяват членовете на своите фамилии? ", пита ученият. " По наше мнение, заразяванията стават у дома ", прибавя той.

Крисанти бе в координационния щаб за битка с епидемията в богатата северна италианска провинция Венето, където през втората половина на февруари, през цялото време на епидемията в страната, стартира всеобщо тестване. Това оказа помощ да се разпознават доста случаи и да се ограничи инфекцията доста по-успешно, в сравнение с в прилежаща Ломбардия, където бяха правени проби единствено на хора с остри признаци и единствено в лечебни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР