Мерките, които държавата взе, са навременни. Това заяви вицепремиерът Томислав

...
Мерките, които държавата взе, са навременни. Това заяви вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Над 23 000 работници ще бъдат обезпечени с мярката 60/40

" Мерките, които страната взе, са навременни ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, заяви Нова телевизия, базирайки се на БГНЕС.

По думите му множеството европейски страни са подхванали ограничения за поддръжка на хората и бизнеса, а държавното управление е образувало екип, който следи обстановката с пандемията от ковид.

" Не мисля, че България е по-далеч от всяка европейска страна - единствено за 10 дни разработихме мярката 60/40, при която над 23 хиляди служащия ще бъдат обезпечени с тази мярка. 700-те милиона на ББР също са помощ - да дават безлихвени заеми с дълъг период на погашение, и отсрочване на вноските по заемите на хората ", акцентира Дончев.

По думите му се създават и нови ограничения. Според него правилото да се дава на всички е доста неверен, тъй като от време на време парите отиват при някой, който няма потребност от тях.

Вицепремиерът изясни, че на следващия ден ще бъдат оповестени пакет от ограничения в помощ на родителите, които са принудени да си вземат отпуск, с цел да могат да се погрижат за децата си.

" Допълнително ще насочим помощ - безплатна, не заеми - към дребните предприятия - да вземем за пример една четвърт от оборота ликвидна поддръжка ще помогне на дребните компании да си платят наеми или консумативи ", посочи още Дончев.

" Сблъскваме се с големи проблеми при раздаването на храна - да вземем за пример при хора, които нямат персонални карти - на такива хора няма по какъв начин да се дава храна, тъй като няма отчетност и няма по какъв начин да бъдат записани в протоколите ", посочи вицепремиерът. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР