Мерките, които държавата взе, са навременни“. Това заяви вицепремиерът Томислав

...
Мерките, които държавата взе, са навременни“. Това заяви вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Дончев: Над 23 000 работници ще бъдат подпомогнати по мярката 60/40

„ Мерките, които страната взе, са навременни “. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, представен от БГНЕС. Той добави, че множеството европейски страни са подхванали ограничения за поддръжка на хората и бизнеса, а държавното управление е образувало екип, който следи обстановката с пандемията от ковид.

„ Не мисля, че България е по-далеч от всяка европейска страна – единствено за 10 дни разработихме мярката 60/40, при която над 23 хиляди служащия ще бъдат обезпечени с тази мярка. 700-те милиона на ББР също са помощ – да дават безлихвени заеми с дълъг период на погашение, и отсрочване на вноските по заемите на хората. Успоредно с това се създават и нови ограничения – когато се раздават пари, правилото да се дава на всички е доста неверен, тъй като от време на време парите отиват при някой, който няма потребност от тях “, разяснява Дончев.

Вицепремиерът изясни, че на следващия ден ще бъдат оповестени пакет от ограничения в помощ на родителите, които са принудени да си вземат отпуск, с цел да могат да се погрижат за децата си. „ Допълнително ще насочим помощ – безплатна, не заеми – към дребните предприятия – да вземем за пример една четвърт от оборота ликвидна поддръжка ще помогне на дребните компании да си платят наеми или консумативи “, сподели още Дончев.

„ Сблъскваме се с големи проблеми при раздаването на храна – да вземем за пример при хора, които нямат персонални карти – на такива хора няма по какъв начин да се дава храна, тъй като няма отчетност и няма по какъв начин да бъдат записани в протоколите “, посочи вицепремиерът
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР