Мерките дадоха резултат. Спаднали сме до средно под 2000 случая

...
Мерките дадоха резултат. Спаднали сме до средно под 2000 случая
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: До 7 януари ще си проличи имало ли е големи празненства

Мерките дадоха резултат. Спаднали сме до приблизително под 2000 случая дневно. Ще се забележи и спад в смъртността. Доста животи бяха избавени с тези ограничения. До 7 януари ще си проличи дали ограниченията са били спазвани и имало ли е огромни празненства.
Това съобщи пред bTV математикът Лъчезар Томов.

“То няма да пристигна незабавно, тъй като междинната възраст на заболелите скочи с 10 години през последните седмици, което усилва риска от тежко развиване и смъртност, само че по този начин или другояче намаляването на случаите ще докара до понижаване и на смъртността”, уточни Томов.

По думите му всичко зависи от това по какъв начин се съблюдават ограниченията. В момента имаме спад в София и още няколко области, само че не виждаме спад в Бургас и Варна.

“Очаквам преходна вълна - да има скок в броя на случаите след Нова година, която по-късно да утихне, в случай че беше както в този момент. Заразените по празниците няма да могат да предават вируса на други”, счита математикът.

Томов предвижда, че до 7 януари ще си проличи дали ограниченията са били спазвани и имало ли е огромни празненства.

“Ако се върне началното учебно заведение, въпреки то да има дребен принос в преносимостта на вируса, ще има скок, тъй като учебното заведение свързва всички работни места на едно място, всички подмрежи в една обща мрежа”, счита Томов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР