Мерки за преодоляване на нова вълна на коронавируса ще бъдат

...
Мерки за преодоляване на нова вълна на коронавируса ще бъдат
Коментари Харесай

КСНС при президента обсъжда мерки за преодоляване на нова Covid вълна



Мерки за превъзмогване на нова вълна на ковид ще бъдат обсъждани през днешния ден на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Румен Радев. Тема на срещата ще бъдат и ограниченията против засиления миграционен напън към България.

Радев привиква КСНС на фона на политическо напрежение сред парламентарните партии след несполучлив първи опит за сформиране на работно държавно управление и настъпваща четвърта вълна на ковид у нас.

През последната седмица премиера и министрите от служебния кабинет неведнъж приканиха депутатите за незабавна актуализация на бюджета, с цел да може страната ни да се оправи с нова Covid вълна. За това упорства и президентът Румен Радев, който обвърза връчването на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление с актуализацията на бюджета:

" Има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаващата пандемична рецесия без финансова поддръжка, без обществена поддръжка, няма по какъв начин да стане. Аз желая да видя ясния ангажимент на българския парламент. От това ще си проличи кой работи за хората и кой ще е безпорядък ".

КСНС ще разиска и ограничения за противопоставяне на бежански напън през границата ни с Турция.

В петък президентът направи оглед по въздух и суша на оборудванията на българо-турската граница. Радев разяснява, че събитията в Афганистан водят до повишаване на потока от мигранти.

" България е сухопътна граница, външна за Европейски Съюз, на пътя на този мигрантски поток, тъй че рискът за нас дори се усилва, несъмнено би трябвало да работим още по-активно и с нашите европейски сътрудници за обезпечаване на нужните средства, за по сериозен ангажимент в подтекст и непрекъснат разговор с Турция, която поема най огромната тежест ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР