Мерки за неотклонение Задържане под стража“ и Домашен арест“ определи

...
Мерки за неотклонение Задържане под стража“ и Домашен арест“ определи
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за държане на канабис

Мерки за неотклонение „ Задържане под стража “ и „ Домашен арест “ дефинира Районен съд – Дупница, във връзка с двама братя, обвинени за държане на високорисково наркотично вещество – канабис. Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница е привлякла С. Б. и Е. Б. от Община Петрич като обвинени за закононарушение по член 354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

Лек автомобил, без механически обзор е спрян за инспекция на Автомагистрала „ Струма “, на 14.03.2022 година Той е бил ръководен от обвинения Е. Б., като в него е пътувал и неговият брат С. Б. В автомобилът са открити 2 полиетиленови плика със суха зелена маса, с общо бруто тегло 460 грама, реагиращи при направения полеви наркотест на канабис. При претършуване в дома на С. Б. са открити 4 броя ръчни, железни гранати, следствието продължава.

Съдът, под председателството на арбитър Страхил Гошев счете, че на този стадий от досъдебното произвеждане може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към закононарушението. Съществува и действителна заплаха да извършат закононарушение, поради обстоятелството, че и двамата братя са осъждани, като за Е. Б. – закононарушението е осъществено в изпитателния период на наказване, наложено през 2019 година от Окръжен съд – Благоевград, за държане на наркотични субстанции в огромни размери. Е. Б. е с 50% неработоспособност и редица болести, което стимулира съдът да дефинира във връзка с него мярка за неотклонение „ Домашен арест “, а във връзка с брат му С. Б. – мярка „ Задържане под стража “.

Определението може да се апелира пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР