Мерки в подкрепа на социално уязвимите групи по време на

...
Мерки в подкрепа на социално уязвимите групи по време на
Коментари Харесай

Мерки в подкрепа на социално уязвимите в Стара Загора 

Мерки в поддръжка на обществено уязвимите групи по време на изключителното състояние поради разпространяването на COVID-19 се вкарват от община Стара Загора. Във фокуса им са децата и възрастните хора, а за обезпечаването им ще са нужни към 300 хиляди лв.. 
Стойността е планирана стойност, защото никой не може да допусна докога ще продължи рецесията, изясни кметът Живко Тодоров на онлайн конференция. Той благодари на общинските съветници, които се сплотиха и загърбиха политическите си разлики, като създадоха и предложиха градивни стопански ограничения, в помощ на най-засегнатите хора.
„ Беше значимо да дадем добър знак и това прави чест на общинските заседатели, които предложиха общо решение за ограниченията, които би трябвало да се вземат “, съобщи Тодоров. 
Мерките ще бъдат гласувани на идващото постоянно съвещание на локалния парламент, което ще се организира на 30 април. Съветниците оферират от 1 март до края на изключителното състояние да се освободят родителите от такси за детските градини и ясли и ползвателите на Детска млечна кухня. За същия интервал такса няма да заплащат и ползвателите на услугите на Социалния домакински патронаж и на Диетичния стол.
За личния състав на Детската млечна кухня, Диетичния стол и Социалния домакински патронаж от 1 април ще бъдат увеличени заплатите им със 100 лв. поради нараствания размер на работа и. 
Заплатените авансово такси ще бъдат приспаднати за идващия интервал. Мерките ще бъдат разширени до потенциала, който могат да поемат съответните заведения.
5 хиляди маски ще бъде предоставено да се изработят от общинското дружество „ Мересев “, които да се раздадат на хората в селата и на обществено слабите жители.
Днес ограниченията бяха показани от ръководителите на групите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия в общинския съвет Диян Димитров и проф. Иван Върляков.
Димитров прикани работодателите да запазят оптимално доста работни места макар вредите, които нанася икономическата рецесия, с цел да се преодолеят по-лесно последствията от нея по-късно. Проф. Върляков благодари на сътрудниците си, че са се обединили в този сложен миг, в името на най-нуждаещите се хора в обществото. " Ще работим в тази посока, като преди всичко сложим индивида ", увери той.
" Общинският съвет обмисля още разновидности за стопански ограничения в поддръжка на дребния и междинния бизнес и тежките стопански последствия, които ще го обиден ", разгласи неговият ръководител Мария Динева и благодари на сътрудниците си, че са загърбили политическите си пристрастия и отзиви в този сериозен миг. 
Последна информация и всичко за ковид, 6 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР