Меркел заяви пред репортери след маратонските преговори, довели до окончателната

...
Меркел заяви пред репортери след маратонските преговори, довели до окончателната
Коментари Харесай

Меркел: Германия ще има стабилно правителство

Меркел съобщи пред кореспонденти след маратонските договаряния, довели до окончателната договорка , че съглашението ще помогне на немската стопанска система да остане мощна и ще води Германия към бъдещето. То е основа за "добро и устойчиво държавно управление, от което има потребност нашата страна и което мнозина по света чакат от нас ", сподели Меркел пред публицисти.

"Знаем, че с цел да подсигуряваме, че то ще бъде положително за хората в бъдеще, ще би трябвало да модернизираме инфраструктурата и да се оправим с провокациите на дигитализацията ", продължи канцлерката.

"Солидните финанси ще са отличителният знак на нашето ръководство ". Направихме взаимни отстъпки, изключително за разпределението на министерствата, съобщи Меркел.

По думите й доста консерватори няма да бъдат удовлетворени от решението министерството на финансите да бъде обещано на социалдемократите.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) взе три водещи поста в идващото държавно управление на канцлерката - министерствата на финансите, на външните работи и на труда и обществените въпроси.

Кметът на град Хамбург Олаф Шолц от ГСДП ще бъде финансов министър, а водачът на социалдемократите Мартин Шулц ще стане външен министър, макар че по-рано изрично изключваше опцията да одобри пост в държавно управление на Меркел.

Съгласно съдружното съглашение водачът на ХСС Хорст Зеехофер ще оглави вътрешното министерство, отговарящо за имиграцията, бежанците и вътрешната сигурност.

И.д. министър на финансите Петер Алтмайер от ХДС ще стане министър на стопанската система, а министърката на защитата Урсула фон дер Лайен от ХДС ще резервира поста си, показва ДПА.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР