Меркел разруши представата за европейската законност! Думите „Елате всички“ са

...
Меркел разруши представата за европейската законност! Думите „Елате всички“ са
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Германия причинява трета европейска катастрофа! Никакви мигранти срещу пари!

Меркел унищожи визията за европейската правда! Думите „ Елате всички “ са евентуално едни от най-вредните думи, изричани от устата на европейски политик през последните години, споделя анализаторът.

Проф. Михаил Константинов, в изявление за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “.

- Лидерите на Европейски Съюз разискаха миграцията по време на мини среща на високо ниво в Брюксел. Гост в ефира ни е политическият анализатор проф. Михаил Константинов, с когато ще беседваме по тематиката за миграционната рецесия. Темата за миграционната рецесия мина като че ли в политическа фаза. Как очаквате да се развие обстановката?

- Тази тематика постоянно е била в политическа фаза и тя стартира с големите политически неточности, които позволиха западноевропейските ръководители и по-точно немският канцлер Ангела Меркел. С фундаменталните нелепости, които тази жена направи през 2015 година, стартира и в действителност тази мигрантска злополука, която се развива сега. Не става дума единствено за неточности.

- Да, срещата, която се състоя в Брюксел, по самодейност на Германия, в която все по-често звучат апели към Меркел да втвърди политиката си на отворени порти за преселници. Как ще коментирате обстановката в Германия сега?

- Първо желая да кажа, че е редно тези западноевропейски ръководители, които направиха серия от неточности, да се извинят за тия неточности, с цел да може да продължим нататък. Второто е, че до момента говорихме за общоевропейски полезности и аз мисля, че това беше вярно, а в този момент започваме да приказваме за двустранни и тристранни решения. Опити да се пробутат мигрантите на обособени страни против възнаграждение. Това радикално трансформира цялата политика на Европейски Съюз. И в случай че ще променяме политиката, то би трябвало да се каже ясно. Срещата, за която вие говорихте, имаше за основна цел, несъмнено, спасяването на госпожа Меркел, тъй като тя е сложена в тежко състояние в личната си страна, дублирам, след грешките, които направи и след нейното извънредно отвращение да признае тези неточности. Не може да тръгвате по този метод да продължавате. Винаги би трябвало да се потегля на чисто. Всеки може да сбърка, само че би трябвало да си признае. Така както вървят нещата, ние не виждаме никакви основни стъпки напред. Искам тук да ви кажа някои такива неща, с които като най-малко би трябвало да стартираме. Говори се за това, че би трябвало да се спре незаконната миграция. По разнообразни способи. Сега аз желая да попитам къде има въобще легална миграция. Кой от тези мигранти има документи? Кой от тези мигранти влиза по естествен път в съответните страни? Няма подобен. Следователно би трябвало ясно да кажем, че миграцията се организира напълно по незаконен метод, с нарушение на всички европейски закони. Това нещо работи извънредно деморализиращо на европейското население. Значи, за едни може цялостно безвластие, другите би трябвало да съблюдават законите.

- Да, и в тази връзка Българска социалистическа партия през вчерашния ден напомни на ГЕРБ какво планува Националната тактика в региона на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 година там сякаш се загатна за разграничението на противозаконната от легалната миграция, за която вие говорите.

- Знаете ли за най-малко един мигрант в България да е минал през КПП-то? Идва на КПП-то, споделя добър ден, аз съм еди-кой си, ето ми документите, желая да вляза във вашата страна, тъй като тичам от войната или пък пребивавам оскъдно в моята страна, желая да работя у вас, у вашата страна. Аз не знам подобен мигрант.

- Няма подобен.

- Ами тогава защо приказваме? Тези хора, скърбя да го кажа, са престъпни нарушители. Защото те нарушават българския углавен кодекс. Там написа, че за незаконно прекосяване на границата се дават до пет години. Ако аз в този момент отида да пълзя под оградата и да нарушавам по този метод закона и ме заловен, ами мен ще ме тикнат в пандиза, и вярно ще ме тикнат. Идват някакви и безочливо нарушават закона. Аз разбирам да кажат, сбърках, мислех, че е нещо, влязох. Ами той носи стълби, копае дупки под оградата. Това е някакво феноменално безсрамие. Защото то нарушава законността. Между прочее взимайте образец от Тръмп. Тръмп сподели, че такова нещо като незаконна миграция той няма да допусне в Съединени американски щати. Между другото в Брюксел доста хубаво сподели, предложи на Юнкер, дай в този момент с теб да си забравим документите и да кацнем на някое американско летище.

Даже и да познаят кои сме ние, няма да ни пуснат. Ще ни сложат зад решетките при всякакви проститутки и наркомани да изчакаме да си потвърдим кои сме. Така се работи, това са законите. Всичко друго е безусловно безвластие и фарс някакъв. Даже не са толкоз страшни тия два милиона мигранти, които Меркел докара в Европа. С тях почти ще се оправи някак си Европа. Част от тях ще изхвърли назад, част може би ще се интегрират, не знам тъкмо. Страшното, което тя направи, е, че тя унищожи визията на европейците за правда. В същата тази Германия, в случай че желаете да си купите цигари като юноша, би трябвало да си покажете персоналната карта, тъй като би трябвало да сте навършили години. В същия миг всевъзможни тълпи, без документи, без нищо, на брой към 200 хиляди души пълзят из цяла Германия и никой не ги знаят къде са. Как ще обясните на един немски младеж, че той би трябвало да съблюдава законите, като към него е цялостно с някакви същества, които не съблюдават закони?

- Трудно.

- Това е, което е страшното. Тази миграция, която виждаме сега, която е извънредно неприятна. Тя е нищо спрямо това, което, може би, ще се случи в някакви близки години, тъй като климатичните промени, които настъпват внезапно и които всички ги виждаме, ще доведат до дефинитивно понижаване на производството на храни в Африка и ще докарат милиони хора, дори стотици милиони хора до границата на физическото заличаване. Представете си те, като тръгнат, какво ще стане? За това би трябвало да се мисли.

- Какво би трябвало да направи Европейски Съюз, с цел да се оправи с миграционния напън?

- То е ясно какво би трябвало да прави. Пълна защита на европейските граници. Като би трябвало да ви кажа, че граница се пази със мощ. Никакъв различен метод не е прочут за това. Така че ФРОНТЕКС несъмнено би трябвало да стане 30-40 хиляди души от сегашните 5 хиляди, би трябвало да се изкара войската по границите и така нататък Има си способи да се пазят граници. И аз няма да изяснявам на германците по какъв начин се пазят граници. Да си прочетат личната история, там е написано по какъв начин се пазят граници.

- Проф. Константинов, следим разминаване в връзките сред страните. Проблема с мигрантите раздели Европа. Страните от Вишеградската четворка – Полша, Унгария, Чехия, Словакия, както и Ирландия и Португалия не участваха през вчерашния ден на срещата на високо ниво в Брюксел. Как определяте техните дейности?

- Аз към този момент споделих, че Европейски Съюз е раздвоен, общи европейски полезности няма. Самата среща, която се състоя през вчерашния ден, беше тъкмо образец за това. Събиране на коалиция на искащите. Който желае да пристигна. Който желае да си продаде страната за 30 сребърника, да заповяда. Те там си печата сребърници, а ние си продаваме страната. Това е неприемлив метод да се води политика. И това го приказват хора, приказвам за западните ръководители, които до неотдавна говореха за общоевропейски полезности, за единни дейности, за това, че Европа има късмет единствено обединена. В същия миг тия същите се изправят и споделят, елате тука, който желае, да му дадем едни пари, да му дадем едни мигранти. Това е толкоз порочно, това е толкоз лицемерно и непочтено, че аз се чудя в какъв свят живеем. Това е неприемливо. Освен това в цялата тази история има една голяма преднамереност от хората, които провеждат мигрантските потоци.

Вие знаете, че всички тия кораби, които там плуват напред-назад и някой ги желае, различен не ги желае и така нататък всички те са тръгнали от либийски териториални води. Значи, ще ви кажа какво се случва. Една огромна лодка се напълва с мигранти, които са платили луди пари за тая работа, някой им ги е дал, несъмнено, закарват ги на 10 благи във вътрешността в морето, до края на либийските води и подават сигнал. Като преди този момент каналджиите са се качили на една по-малка лодка и са избягали назад на брега, тъй като като дойдат другите кораби, ще ги арестуват. И на лодката стоят някакви нещастници, които нито могат да карат лодка, нито нищо. И чакат да пристигна да ги избавя някой. Освен това нелепостта е още една. Хубаво, избавили сте ги тия хора. Защо ги карате на италианския бряг? Това няма повече да се случва, тъй като италианците няма да желаят повече да е по този начин. Спасили сте някакви хора на 10 благи от либийския бряг, ами върнете ги на либийския бряг. Те с всичкия си ум, т.е. с всичката си липса на ум, взимат и ги разнасят по всякакви страни. И там към този момент всеки африканец знае, че единственият метод да се случи тази преживелица е да отиде да се качи на една лодка, да си купи мястото и там към този момент край, животът му е организиран на него и на децата му.

Това е изцяло неприемливо държание. Освен това още нещо желая да напомня. В Африка живеят 1 милиарда души сега. Годишният приръст на Африка е тъкмо 50 милиона души. Всяка година Африканският континент прибавя 50 милиона души. Като приберете 1-2 милиона в Европа, какво вършиме? Ама безусловно нищо не вършиме. Само казвате на останалите африканци „ Елате всички “. Между прочее думите „ Елате всички “ са евентуално едни от най-вредните думи, изричани от устата на европейски политик през последните години. Знаете кой ги изрече. В обезверените си опити ние да забравим какво направи Германия в 20-и век, две международни произшествия, в този момент Германия предизвиква трета международна, или хайде, да не е международна, само че европейска злополука.

- Каква е заплахата за България?

- Опасността за България е, в случай че тръгнат в действителност доста огромни групи хора. И ние авансово би трябвало да сме решили какво ще вършим. Аз още веднъж дублирам, би трябвало да се покаже цялостна увереност за отбраняване на границата със мощ. Всички, които влизат незаконно, би трябвало да бъдат съдени и да си излежат наказването съгласно българския углавен кодекс.

- Как определяте бежанската политиката на премиера Борисов?

- Бежанската политика на премиера Борисов като цяло е добра. Сега остава нещата, които той споделя, да бъдат изпълнени тъкмо. Никакво назад връщане на имигранти. На базата на някакво от дълго време умряло Дъблинско съглашение. Дъблин е от дълго време починал, те се пробват да ни го тикат назад, който бил първо тук влезнал. България няма никакви задължения, нито законови, нито морални, да се грижи за хора, които са влезнали по незаконен, незаконен метод в страната. Грешката на България е, че не ги вкарва в пандиза. Всеки чужденец, които желае да нарушава свещената българска граница, би трябвало да знае, че ще го чакат наказванията, планувани в българския закон.

- А ще одобри ли съгласно вас България бежанци против пари, както настояват от опозицията?

- Искрено се надявам това да не се случи. Защото това ще деморализира дефинитивно българския народ.

- Пропуск ли е, проф. Константинов, на България, че тематиката за миграцията и бежанците не беше заложена в предпочитаните за страната ни по време на Европредседателството?

- Сега е мъчно да се реши дали е неточност или не. Ние избрахме една нелоша тематика, която подхожда на традициите на българската политика. И тя беше политическото споразумяване дълготрайно на така наречен Западни Балкани. Които, както знаете, са били погребът на Европа, а в този момент се надяваме да станат източник на съгласие и на мир. В края на краищата не може по време на едно европредседателство да поставите всички тематики на масата. Ако има война на нашите граници, тогава може да има бежанци. В България бежанци няма. Освен в случай че не приемем, че в Турция има война.

Този въпрос би могъл да бъде подложен, само че това би значело България да се занимава с всички проблеми на света. Така че България вярно си избра тематиките, които подхождат на нейното въздействие и на нейните размери и благоприятни условия, а дълг на европейските водачи е да поправят грубите неточности, които направиха, да се извинят на своите нации и да тръгнат по верния път. Ако не го създадат, пагубно ще изгубят изборите през май следващата година и Европа внезапно ще смени своя курс. Това не би трябвало да се позволява. Защото, както знаете 1935 години след сходни неточности пристигна един различен план на власт в Германия. Ако това желаеме да се случи, дано да вършим още нелепости. Дай Боже, да ни пристигна акъла в главата.

Продължаваме да следим тематиката. На 28 юни ще се състои среща на Европейски Съюз, на която ще се разискват нови ограничения против мигрантската рецесия в Европа. На нея също ще участва министър председателят Борисов, а част от премисляните оферти са мигрантите да остават в страната, в която са влезнали в Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР