Меркел, Путин и Макрон на среща на върха в ИстанбулЛидерите

...
Меркел, Путин и Макрон на среща на върха в ИстанбулЛидерите
Коментари Харесай

Меркел, Путин и Макрон на среща на върха в Истанбул

Меркел, Путин и Макрон на среща на върха в Истанбул
Лидерите на Русия, Германия, Франция и Турция се събраха в Истанбул на среща на върха, чиято цел е постигането на мир в Сирия, оповестява Ройтерс. Домакинът на форума – турският президент Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че цялото внимание на международната общественост в този момент е концентрирано върху срещата и изрази вяра, че дружно с немският канцлер Ангела Меркел, съветският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон ще съумеят да оправдаят упованията.

Анкара, която поддържа бунтовниците против режима на сирийския водач Башар Асад и Москва – която е главният съдружник на режима в Дамаск, се договориха предишния месец за основаването на демилитаризирана зона в северозападната провинция Идлиб. Турция и Русия водиха диалог с Иран в опит за спокойно разрешаване на рецесията в Сирия, само че напъните им бяха посрещнати с съмнение от Запада. Срещата в Истанбул обаче е първата, на която участват двама от водещите в Европейски Съюз водачи.

Град Идлиб, който е столица на едноименната провинция е последната цитадела на бунтовниците, които въстанаха против Асад през 2011 година. Провинцията е дом за към 3 милиона души, повече от половината от които са бегълци от други региони, застрашени от настъпващите държавни сили. Кървавият цивилен спор през последните 7 години е взел над 360 хиляди жертви, а милиони са напуснали страната, търсейки леговище от войната. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР