Меркел, която тръгва към четвъртия си канцлерски мандат, изключи възможността

...
Меркел, която тръгва към четвъртия си канцлерски мандат, изключи възможността
Коментари Харесай

Германия не е същата: Меркел губи сила, АзГ е в парламента

Меркел, която потегля към четвъртия си канцлерски мандат , изключи опцията за държавно управление на малцинството, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
На журналистически въпрос по отношение на вероятно бъдещо ръководство в малцинство тя отговори: "Не виждам това ".

Меркел добави, че има желание Германия да разполага със "стабилно държавно управление ".

В Германия се обрисува коалиция ”Ямайка” >>


Канцлерът означи, че чака сложни договаряния за образуването на ръководеща коалиция, само че не можа да каже дали новият кабинет ще възникне до края на календарната година.

По мотив декларацията на водача на социалдемократите Мартин Шулц, че те ще излязат в съпротива Меркел означи, е "живеем в сложни времена " и че всички партии би трябвало да обмислят своите отговорности.

Пред тв канал А Ер Де Ангела Меркел позволи опцията за коалиция с демократичната Свободна демократическа партия и екологичната партия Зелени.

Резултати от изборите


Управляващите партии в Германия - консервативното обединяване ХДС/ХСС и левоцентристката ГСДП - са получили надлежно 33,9% (41.5% на изборите през 2013 г.) и 20,5 (25.7%) на 100 на вчерашните парламентарни избори. Това сочат огласени тази заран предварителни данни за окончателните резултати от вота, съобщи ДПА.

Популистката антиимигрантска "Алтернатива за Германия " е взела 12,6 % (4.7%) от гласовете и за пръв път ще бъде показана в Бундестага. Партията е записала най-голям резултат - 27,0 на 100 - в източната провинция Саксония.

След четиригодишно неявяване демократичната Свободна демократическа партия се завръща на федералната политическа сцена след получени 10,7 на 100 (4.8%) от гласовете.

Партията Левите (бивши комунисти) и еколозите от Зелените са се сдобили надлежно с доверието на 9,2 (8.6) и 8,9 (8.4) % от гласовете.

Бизнесът желае непоклатимост

Водещи сдружения на немските индустриалци и търговци приканиха тази нощ най-големите партии в Германия бързо да стартират съдружни договаряния и да образуват устойчиво държавно управление, с цел да бъдат избегнати възможни вреди за бизнес средата в страната, предадоха информационните организации.

"Нашите компании се нуждаят от ясни сигнали. Сега става дума само за попречване на вреди за Германия като място за правене на бизнес ", съобщи Дитер Кемпф, ръководител на Федералната асоциация на немската индустрия (Bundesverband der Deutschen Industrie - BDI).

"Връщането към национализма не е опция за нашата страна. Нуждаем се от огромни вложения в Германия поради занемарените пътища, несъответстващата цифрова инфраструктура и многото дефекти в образованието ", се споделя в изказването на ръководителя на лобистката група.

От Асоциацията на немските промишлено-търговски камари (Deutscher Industrie- und Handelskammertag - DIHK) приканиха идващото държавно управление да увеличи фрапантно вложенията, най-малкото с цел да отговори на възходящото публично неодобрение.

*ХДС/ХСС - Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (десноцентристко обединение)
ГСДП - Германска социалдемократическа партия (левоцентристка)
Зелени - екологична партия
Левите - крайнолява (бивши комунисти)
АзГ- Алтернатива за Германия (крайнодясна; антиимигрантска).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР