Меркел казва, че до самия край на управлението си е

...
Меркел казва, че до самия край на управлението си е
Коментари Харесай

Меркел: Путин го интересува само властта! Украйна е по-силна от 2015 г.

Меркел споделя, че до самия завършек на ръководството си е полагала старания да се откри решение – в това число през лятото на 2021 година в границите на съвещания с френския президент Еманюел Макрон и съветския президент Владимир Путин. Целта, съгласно нея, е била да сътвори самостоятелен европейски формат за договаряния. " Но към този момент нямах сили да наложа някакво решение, тъй като всички към този момент знаеха, че през есента напущам поста ”, споделя тя.

Според нея Путин го интересува единствено властта.

 

Ангела Меркел способства в забележителна степен за сключването на съглашението от Минск през 2015 година, само че мирният проект по този начин и не беше изпълнен напълно. Както е известно, единствено няколко месеца след края на мандата на Меркел, на 24 февруари 2022 година Русия нахлу в Украйна.

Пред „ Шпигел “ Меркел споделя, че е съумяла да завоюва време за Украйна – в това число и по време на договарянията в Минск, тъй че Киев по-добре да може да се приготви и опълчи на възможна съветска офанзива. По думите на Меркел днешна Украйна е доста по-силна и укрепнала страна. Тя е уверена, че в тези години Украйна е щяла да бъде „ небрежно прегазена от войските на Путин “.

В изявлението Меркел хвали съпротивата на украинците. Тя обаче счита, че Германия не трябва да е първата страна, която най-бързо изпраща оръжия на Украйна, тъй като в Русия към момента могат да се основават доста враждебни настроения със спомените за нацистка Германия. В изявлението Меркел споделя и това, че в случай че някогашният канцлер Хелмут Кол беше още жив, той сигурно би предложил да се мисли за времето, в което връзките с Русия ще могат още веднъж да бъдат обновени. " Сериозното отношение към Русия не е симптом на уязвимост, а на мъдрост “, споделя Меркел.

Бившата канцлерка споделя, че след анексията на Крим тя и тогавашният американски президент Барак Обама са били на едно и също мнение в оценките си за Путин. „ През 2014 година ние направихме всичко допустимо, с цел да осуетим по-нататъшни набези на Русия против Украйна и в елементи се договорихме за наказателните наказания “, споделя Меркел пред „ Шпигел “.

В последно време някогашната немска канцлерка беше обществено подложена на критика от украински и немски политици за това, че не признава грешките, които е позволила в политиката си по отношение на Русия. Според външно-политическия специалист на ХДС Родерих Кизеветер, по време на ръководството си Меркел вярно е осъзнала, че Путин желае да отслаби и раздели Европа, само че си е извадила неправилни заключения и постоянно е реагирала „ прекомерно меко “.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР