Mercedes Unimog U 5023 се изкачи до върха на действащия

...
Mercedes Unimog U 5023 се изкачи до върха на действащия
Коментари Харесай

Нов рекорд: Unimog се изкачи на 6 694 метра

Mercedes Unimog U 5023 се изкачи до върха на настоящия вулкан Ойос дел Саладо в Чили. Експедиционният екип, воден от германеца Матиаш Йешке, сложи международен връх по височина за колесни транспортни средства. Това той направи с Mercedes Unimog. Височината на вулкана Ойос дел Саладо в Чили е 6 893 м, той е първенец по височина в Чили и вторият по величина настоящ вулкан в Южна Америка след Акакогуа.

Матиас Йешке се изкачва няколко пъти с кола до Ойос дел Саладо, като постоянно надминава личните си върхове по височина с няколко метра. Той към този момент беше на този вулкан с Toyota Land Cruiser, Jeep Wrangler, Mercedes Zetros и неотдавна с два камиона MAN Kat. Сега той победи на върха с Unimog, като още веднъж усъвършенства върха си - съумя да преодолее височина от 6 694 метра.

Това не беше просто занимателно събитие, само че и потребно - екипът от катерачи инсталира четири спешни радиостанции, които разрешават на алпинистите да поддържат връзка с базовите лагери на Ойос дел Саладо. Вулканът е известна дестинация за рисково планинарство. Самият Unimog U 5023 е особено усъвършенстван за осъществяване на тази задача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР