Mercedes-Benz увеличава дела си в Aston Martin Lagonda с още

...
Mercedes-Benz увеличава дела си в Aston Martin Lagonda с още
Коментари Харесай

Спасително въже: Mercedes-Benz увеличава дела си в Aston Martin с 15%

Mercedes-Benz усилва каузи си в Aston Martin Lagonda с още 15% до 2023 година, като част от проекта за възобновяване на английския бранд за първокласни коли.

По този метод акциите на немския тръст ще се усилят поетапно от 5% на 20%, което ще помогне на Aston Martin след пагубното листване на фондовите тържища, написа „ Би Би Си “. Компанията дефинира договорката като „ стратегическо софтуерно съглашение “. В първия стадий от инвестицията се планува делът ще доближи 11.8%.

„ С това ново разширено партньорство ще имаме опция да преодставим на Aston Martin достъп до нови съвременни задвижващи и софтуерни технологии и съставни елементи, в това число хибридни и електрически системи от последващо потомство “, разяснява Волф-Дитер Курц, шефът, зает с продуктовата тактика на Mercedes-Benz Cars.

Първите 5% от акциите в компанията Mercedes-Benz купи през 2013 година, когато се стигна до съглашение за взаимна разработка на мотори.

Aston Martin, известна като обичана марка на филмовия воин Джеймс Бонд, възнамерява да усили продажбите си до 10 хиляди транспортни средства годишно през 2025-а, което е съвсем двойно по отношение на предходната година.

През последните две години, откакто стана обществена, марката претърпява тежък интервал, а единствено от началото на 2020-а насам акциите ѝ изгубиха две трети от цената си, написа „ Ройтерс “.

През януари притежателят на тима Racing Point от Формула 1, канадският милиардер Лорънс Строл, купи дял от 16.7% в Aston Martin против 182 млн. паунда, а по-късно разгласи и ребрандирането на отбора, който ще одобри името на първокласната марка през 2021 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР