Mercedes-Benz обяви, че в сътрудничество с компаниите Matternet и siroop.ch, фирмата

...
Mercedes-Benz обяви, че в сътрудничество с
компаниите Matternet и siroop.ch, фирмата
Коментари Харесай

Mercedes с участие в уникална инициатива за доставка на пратки

Mercedes-Benz разгласи, че в съдействие с компаниите Matternet и siroop.ch, компанията е участвала в неповторим пилотен план, по време на който са били осъществени първите в световен мащаб доставки на пратки от електронна търговия с помощта на дрон.

От Mercedes-Benz разясняват, че за разлика от осъществени досега подобни изпитания, този в който е участвала фирмата е бил сбъднат в градска обстановка и в продължение на три седмици.

По време на тестовата стратегия са били направени към 100 доставки, като за целта представител на Mercedes-Benz Vito е бил оборудван със специфична площадка за кацане, гарантираща безопасното издигане и втурване на дрона.

“Изключително сме удовлетворени от резултатите на пилотния ни план в Швейцария ”, разяснява Стефан Маурер, директор на подразделенито Бъдещ Транспорт на Mercedes-Benz Vans. “Целта беше да се ревизира технологията и концепцията в реални условия, както и да забележим къде са необходими спомагателни усъвършенствания. В същото време искахме да забележим по какъв начин ще реагират хората на този нов вид транспорт ”, добавя той.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР