Menteebot помага в домакинството и поддържа разговори на естествен език(снимка:

...
Menteebot помага в домакинството и поддържа разговори на естествен език(снимка:
Коментари Харесай

Хуманоиден AI робот изпълнява задачи и говори


Menteebot оказва помощ в семейството и поддържа диалози на натурален език
(снимка: Mentee Robotics)

Нов артикул на компанията Mentee Robotics извежда AI технологията на напълно ново равнище – до робот с човешки размери, предопределен за домашна или комерсиална приложимост. Иновацията се назовава Menteebot.

Този „ персонализиран, основан на AI робот ” може да се похвали с усъвършенствани AI логаритми, осъществяване на команди на натурален език и програмен продукт, който улеснява „ техниките за напреднало образование ”. Menteebot може да върви, да тича и даже да се обръща встрани, всичко това с равнище на баланс и надзор, сравнимо с човешкото.

Производителят твърди, че роботът може да поправя походката си за задания като покачване на тежки предмети, с които се оправя без изпитание, с помощта на огромния си размер. За разлика от някои хуманоидни роботи, Menteebot няма глава, което му придава по-малко внушително наличие.
още по темата
Menteebot се отличава от другите хуманоидни роботи и по своите усъвършенствани AI благоприятни условия. Може да поддържа диалози и да дава отговор на команди на натурален език. Освен това потребителите могат да обучат робота да извършва нови задания.

Представете си симулирана версия на Menteebot, която извършва задача още веднъж и още веднъж, до момента в който бъде усвоена. След като образованието завърши, роботът би трябвало да може да извършва задачата в действителния свят, да вземем за пример да налива млякото.

Menteebot наподобява много чевръст във видеоклипове, които демонстрират способността му да тича и да извършва разнообразни придвижвания. Ръцете му могат да се похвалят с цялостен обсег на придвижване с задоволителна точност за деликатни задания – да вземем за пример да подава кухненски съдове на човек.

Въпреки че първичните промоционални материали евентуално са по-оптимистични от действителността, Menteebot е впечатляващо достижение на инженерството. Роботът ще се появи на пазара през 2025 година, само че точната му цена остава незнайна.

Mentee Robotics ще предлага своето създание в два разновидността: жилищен модел за домакинска работа и търговски модел, предопределен за подмяна на ръчния труд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР