Менса България кани всички кандидати за евродепутати от България на

...
Менса България кани всички кандидати за евродепутати от България на
Коментари Харесай

Менса покани кандидатите за евродепутати на тест за интелигентност, никой не се престраши

" Менса България " кани всички претенденти за евродепутати от България на тест за просветеност.

Организацията, сплотяваща хората с висок коефициент на просветеност, популяризира през днешния ден писмото на зам.-председателя на Управителния ѝ съвет Христо Радков до партиите, обединенията и инициативните комитети, издигнали свои претенденти за изборите за Европейски парламент на 26 май. То е изпратено още преди седмица до тях, само че до момента нито един от 318-те претенденти за депутатско място в Брюксел не се отзовал.

" В хода на акцията видяхме, че се употребяват всевъзможни средства за основаване на отрицателно отношение към една или друга групировка, само че на никое място не видяхме воля на искащите да станат евродепутати да покажат персоналните си качества , които биха им обезпечили позитивен избор - изясняват от  " Менса България " претекстовете си в писмо до медиите. - Народът остава с усещане, че множеството от претендентите са имена от листа, а не действителни хора, които биха защитавали заслужено ползите на българите и страната ни като цяло.

През последните дни се заприказва за въвеждането на периодически нови проби за всички водачи на възраст над 60 година В този ред на мисли, ние, от " Менса България ", считаме, че суверенът има право да предложи всички претенденти за неговия избор да преминат през разнообразни проби, един от които да бъде тест за просветеност . "

Бидейки част от суверена, българските членове на " Менса " решили да поканят всички претенденти на интернационално приетия тест за просветеност, с цел да улеснят съгражданите си в избора на 26 май. Те се надяват подложилите се на теста кандидат-депутати да оповестят резултатите си обществено и дават обещание против подобен ангажимент явяването да е гратис.

Тестът продължава 30 минути, а резултатите излизат 30 до 60 минути по-късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР