Mенопаузата причинява много промени в тялото ви, сред които е

...
Mенопаузата причинява много промени в тялото ви, сред които е
Коментари Харесай

Корем при менопауза - как да отслабнете?

Mенопаузата предизвиква доста промени в тялото ви, измежду които е и така наречен " стомах при менопауза ". Формата на тялото ви може да се промени, без да наддавате на тегло, а коремът ви внезапно да порасне до необикновени размери. Това положение, несъмнено, има своите аргументи и решения.

 

Издуването на корема в интервал на менопауза може да бъде обвързвано с няколко разнообразни неща, протичащи се в тялото ви по едно и също време:

 


 Хормонални промени 

С наближаването на менопаузата равнищата на естроген в тялото ви спадат бързо. В същото време равнищата на хормон, наименуван андроген, се покачват. Това може да аргументи хормонален дисбаланс, който самичък по себе си може да аргументи наддаване на тегло.

Хората, които имат хормонален дисбаланс, също могат да изпитат изключително огромен апетит. Може също да забележите, че имате вкус за разнообразни типове храни. Точно както менструацията може да ви накара да жадувате за солени, сладки и богати на въглехидрати храни заради хормонални промени, менопаузата може да направи същото.

Средното наддаване на тегло за дамите по време и след менопаузата е към 2 кг.

 

 Добави изложение

 
Подуване на корема при менопауза

Подуването на корема е постоянно срещан признак на перименопаузата и менопаузата. Коремът ви може непрестанно да трансформира формата си и да се уголемява или смалява денем, според от това какво сте яли. Задържането на вода или газове може да бъде източникът на този вид отичане, тъкмо както се случва и по време на менструация. Менопаузата има подовен резултат върху тялото ви. 

 



 

 
Промяна на тежестта

Формата на тялото ви може да се промени по време и след менопаузата и това е естествено. Мазнините по дупето и бедрата може да се реалокират към корема. Може да установите също, че съгласно кантара не сте наддали килограми, само че все пак облеклата ви не стоят както преди. 

 



 

 Добави изложение

 
Как да отслабнете по време на менопауза?
 

Загубата на тегло е изцяло допустима по време и след менопаузата, само че може да отнеме малко повече време, в сравнение с преди.

 

Променете питателните си привички

Прекомерната консумация на мазнини, захар и сол е главната причина за по-големият ви стомах при менопауза. А диета с високо наличие на фибри и антиоксиданти може да помогне за понижаване на оксидативния стрес и да предотврати пълнеенето. Плодовете, ядките, зелето и даже черният шоколад, да вземем за пример, имат мощни антиоксидантни свойства.

Консумирайте също богати на желязо и калций храни, които ще ви оказват помощ с измененията в настроението, присъщи за менопаузата, и прибягването до храна, когато сте потиснати. 

Изключването на кофеина и алкохола пък ще ви оказват помощ за понижаване на горещите талази. Трябва също по този начин да пиете колкото можете повече вода, с цел да помогнете на тялото си да изхвърли токсините и да остане хидратирано. 

 



 

 Добави изложение

 

Тренировки

По време на менопаузата е нещо обикновено да чувствате липса на сила. Но това не би трябвало да ви отхвърля от придвижването. Поддържането на деен метод на живот по време на менопауза е нещото, което може да предотврати изместването на мазнини към корема или пък премахването им, в случай че към този момент сте станали ъяхна жертва. 

Движението не значи безусловно интензивна подготовка. Разходката на открито може да форсира пулса ви, като в същото време усили дневната ви доза витамин D, което може да ви помогне да отслабнете. Чудесна подготовка за дами в менопауза е и йогата, колоезденето, лекият джогинг или нещо друго, което ви харесва.
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР