Мено Кох ще бъде седмият нидерландец, който ще носи фланелката

...
Мено Кох ще бъде седмият нидерландец, който ще носи фланелката
Коментари Харесай

Нидерландците играят с променлив успех на Българска армия

Мено Кох ще бъде седмият нидерландец, който ще носи фланелката на ЦСКА, напомнят сътрудниците от " Тема Спорт ".

Любопитно е, че " алените " най-често притеглят бранители от Ниската земя, като преди Кох още трима бранители са играли на " Армията ", единият от които и понастоящем е в тима - Юрген Матей.
 Разкриха какъв брой ще заплати ЦСКА за Мено Кох
Разкриха какъв брой ще заплати ЦСКА за Мено Кох

Всичко сред " алените " и Юпен към този момент е уредено

Първото " лале ", разцъфнало в Борисовата градина, работи точно в защита - Куидо Ландзаат. Юношата на Аякс идва през юни, 2007 година и без да свети под управлението на Стойчо Младенов, става част от последната купа на ЦСКА през 2008 година, след което напуща. Играе в 10 мача в " А " група и 2 за Купата на УЕФА, в това число при трагичното отпадане от Тулуза.



Вторият е Грегъри Нелсън , който през юни 2010 година идва като свободен сътрудник. Крилото става най-успешният нидерландец на " Армията ", печелейки Купа и Суперкупа на България 2011, а при започване на 2012 година е продаден на Металург (Донецк) за 500 000 евро. Влиза с ЦСКА в групите на Лига Европа.
 Грегъри Нелсън
Грегъри Нелсън

Друг защитник - Кристиан Супусепа , е взет отново от Стойчо Младенов през лятото на 2014 година, само че не оставя сериозна следа и си потегля, откакто клубът е изваден във " В " група.
 Роланд Алберг
Източник:

Роланд Алберг

След завръщането в елита още трима нидерландци идват в ЦСКА. Роланд Алберг вкарва пет гола напролет на 2018 година и си потегля през лятото. Миналата пролет първенецът с Аякс и ексфутболист на Нюкасъл - Върнън Анита изигра три мача, преди да настъпи пандемията и да разтрогне, а последното " лале " е актуалният титуляр в " алената " защита Юрген Матей.
 Снимка 474363
Източник:

Макар и родени в други страни, с нидерландско поданство са били още четирима - Илиас Хадад (Мароко), Сендрино Мисиджан (Суринам), Едвин Джеси (Гана) и Стивън Перейра (Кабо Верде), допълват от изданието.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР