Мениджърите на глобални фондове очакват инфлацията – а не икономическия

...
Мениджърите на глобални фондове очакват инфлацията – а не икономическия
Коментари Харесай

BofA: Очаква се бум на суровините и акциите

Мениджърите на световни фондове чакат инфлацията – а не икономическия напредък – да намалее тази година и вършат рекордни залози за взрив както на суровините, по този начин и на акциите, сподели изследване на Bank of America Corp., представено от " Блумбърг ".

Нетните позиции с наднормено тегло в суровините се повишиха до исторически връх през януари, съгласно месечната анкета, която интервюира 329 участници с 1,1 трилиона $ активи под ръководство.

Междувременно спредът сред позициите с наднормено тегло на акции и облигации се усили до пикове, следени за последно през януари 2011 година, защото позициите с поднормено тегло на акциите спаднаха до най-ниското си равнище за всички времена.

Резултатите от изследването акцентират, че оптимизмът за акциите продължава да изобилства, макар че Федералният запас алармира за по-агресивно стягане на политиката, с цел да укроти растящите цени.

Вместо да примамва вложителите в облигации, вероятността за по-високи лихвени проценти, това провокира ротация на пазарите на акции от по-скъпи браншове, като технологиите, към по-евтини акции, които безусловно ще се възползват от процъфтяващата стопанска система.

„ Надеждите за световно наново отваряне надвишават страховете от покачването на Фед. Пазарните участници минават от заем към артикули, от напредък към стойност и от технологии към банки “, разясняват стратезите на BofA, водени от Майкъл Хартнет.

Стратегът на Bank of America Савита Субраманян чака спад от 3% въз основа на нюансиран количествен разбор, който тя и нейният екип правят.

Субраманян счита, че оценките на маржа на облагата за 2022 година на анализаторите от Уолстрийт са прекомерно високи и те ще бъдат съкратени въз основа на резултатите от четвъртото тримесечие.

„ Един от проблемите е, че анализаторите разпореждат огромни очаквания за секторите с дискреция на потребителите и индустриалния бранш през 2022 година Но това са два от най-трудоемките браншове, отбелязва тя. Разходите за труд набъбнаха внезапно през четвъртото тримесечие и може да останат високи. Компаниите също поемат удар върху спомагателните разноски за доставка и гориво ", сподели Субраманян.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.






СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР