Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за

Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за ...

Аксенчър отваря 60 работни места в Русе


Мениджъри от Аксенчър обсъдиха с кмета на Русе възможностите за задържане на талантите в града
(снимка: Аксенчър България)

Технологичният център на Аксенчър в България обяви, че разкрива 60 позиции за дистанционна работа в Русе, в сферата на информационните технологии. Мениджъри на компанията се срещнаха с кмета на Общината – Пенчо Милков, за да обсъдят възможностите за сътрудничество и подкрепа на специалисти в ИТ сферата от града.

Сред отворените позиции за дистанционна работа в Русе са Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и др., уточниха от компанията. Стремежът на Аксенчър е да създаде повече възможности за професионална реализация и подобряване на стандарта на живот на специалистите в региона.

В дългосрочен план, Технологичният център на Аксенчър у нас планира да разшири своята дейност на местно ниво, като предоставя и финансова подкрепа на част от студентите в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

„Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града. Желанието ни е да достигнем до утвърждаването на 100 работни места за периода”, сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Аксенчър в България
още по темата
Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив, подчерта мениджърът.

„Градът ни има голям потенциал за развитие, а ключов двигател в тази посока са специалистите, търсещи професионална реализация на място, и студентите в Русенския университет. Заедно с Технологичния център на Аксенчър ще работим за повишаване на осведомеността за възможностите, които компанията предоставя, като нейни представители ще се включват активно в богатата събитийна програма на града и в подкрепа на проектите, реализирани от Общината”, коментира от своя страна Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

Разкриването на работни позиции в Русе е следващ етап в развитието на Технологичния център на Аксенчър, който вече притежава офиси в София и Пловдив, където работят над 230 души.

Източник: technews.bg