Мениджъри на Facebook и Twitter признаха пред Американския сенат, че

...
Мениджъри на Facebook и Twitter признаха пред Американския сенат, че
Коментари Харесай

Facebook и Twitter се признаха за виновни относно руската намеса в изборите на САЩ

Мениджъри на Фейсбук и Twitter признаха пред Американския сенат, че не са били готови за дезинформационната акция на Русия по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, оповестяват от ДПА.
" Бяхме прекомерно мудни при отчитането на казуса и отстраняването му. Вината е наша. Тази интервенция беше изцяло неприемлива. Тя беше посягане върху полезностите на нашите компании и страната, която обичаме”, уточни изпълнителният шеф на Фейсбук Шерил Сандбърг.
" Оказахме се неподготвени за големия мащаб на проблемите, с които се сблъскахме”, разяснява шефът на Twitter Джак Дорси, заяви БГНЕС.
Сенаторите се изрекоха сериозно за реакцията и на най-голямата търсачка Гугъл. Те показаха угриженост от шерването на персонални данни и злоупотребите с платформата за подбуждането на принуждение.
Американските политици обявиха, че не са съгласни рекламите в обществените медии да се употребяват като канал за налагане на непознато въздействие, до момента в който фирмите печелят от това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР