Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри как Жозе Моуриньо е

...
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри как Жозе Моуриньо е
Коментари Харесай

Почетино: Моуриньо постави Дайър в компрометираща позиция

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри по какъв начин Жозе Моуриньо е станал причина за спад във формата на Ерик Дайър. Аржентинецът показа и за разминаването, което има сред него и играча по отношение на позицията, на която той е най-полезен.

“Казах на Ерик какво му би трябвало, с цел да стане най-хубавият британски централен бранител, само че той би трябвало да има вяра в това, изяснява Почетино. - Той бе извикан в националния тим след положителните му изяви в полузащитата. След като привлякохме Виктор Уаняма (през лятото на 2016 г.), Ерик, който към този момент се вижда като халф, усещаше, че се отнасяме с него неточно, тъй като идването на Уаняма ще спре развиването му.

Представянето му стартира да страда от това. Говорихме много, само че усещах, че той не ми споделя всичко. Опитах се да го схвана и да му оказа помощ, само че не се получаваше. След това разбрах, че Манчестър Юнайтед е питал за него и играчът е обезверен. Хората към него го притискаха, макар че Юнайтед не му бе заречен нищо.



След мача на “Олд Трафорд” (победа на Ман Юнайтед над Тотнъм с 1:0 през декември 2016) ние с Моуриньо бяхме завършили с интервютата си, а играчите излизаха от терена. Когато Жозе бе завършил с медиите, той застана на изхода на тунела. Той поздрави Муса Сисоко и прегърна Дайър. Те минаха около мен по пътя към съблекалните, като се смееха и говореха на португалски. Може би това е нещо типично за Моуриньо, само че той сложи Ерик в компрометираща позиция. Не може да правиш това след загуба.

Попитах го: “Приятели ли сте с Моуриньо?, а той сподели: “Не, само че го познавам от много време, от интервала ми в Португалия… един от кръщелниците му ми беше треньор. Той постоянно ме поздравява”. В понеделник след обяда седнахме и говорихме четири часа за всичко: сътрудника му, фамилията, объркването.

За случая с Моуриньо той сподели: “Какво можех да направя?” Каза ми за интереса на Юнайтед през лятото и аз му обясних обстановката: “Виж, ти няма да напускаш, тъй като подписа петгодишен контракт с нас през август. Сред най-високоплатените играчи си в Тотнъм на 22 години. Важен си за нас и може да станеш най-хубавият централен бранител във Висшата лига”. След този диалог Ерик призна, че е можел да изчака Моуриньо да се прибере преди да тръгне към съблекалнята.”



Почетино споделя по какъв начин последователно Дайър се е успокоил и още веднъж е почнал да играе на предходното равнище: “Той имаше комплицирани шест месеца. Ерик мисли, че най-хубавата му позиция е в халфовата линия. Дълго говорихме за това, тъй като аз не мисля по този начин. Накрая му споделих: “Няма значение. Ако даваш всичко от себе си, ще се представяш добре, без значение къде играеш”. Постепенно Дайър си върна концентрацията, стартира да взима верните решения и разбра рестриктивните мерки си. Не би трябвало да забравяме, че той играе на това равнище от относително скоро”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР