Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо планира да прави ротации в

...
Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо планира да прави ротации в
Коментари Харесай

Моуриньо планира ротации в Тотнъм заради сгъстената програма по празниците

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо възнамерява да прави ротации в състава си, с цел да могат " шпорите " да се оправят със съгстения цикъл от мачове по празниците. Португалецът добави, че тези промени няма да обиден съществено " неповторимите играчи " в отбора, които ще получат повече игрово време в идните дуели. В идващите 21 дни Тотнъм има да изиграе 7 мача, шест във Висшата лига и един за Купата на Лигата.

" Лига Европа завършва за нас за идващите два месеца, само че в този момент ни се събират голямо количество мачове във Висшата лига. Истината е, че равнището в шампионата е доста по-високо от това в Лига Европа ", разяснява Специалния.

" Предстои ни и мач със Стоук Сити за купата. Те се оправят доста добре в Чемпиъншип. Нормално е при толкоз доста срещи, които ни предстоят, да има ротации. Невъзможно е един футболист да изиграе толкоз мачове за такова малко време. В същото време в отбора има няколко неповторими играчи и с цел да може тимът да се показва задоволително добре, те би трябвало да получат повече минути на терена. Те са тези, които могат да създадат разликата ", уточни Моуриньо.

Португалецът не разкри кои са " неповторимите играчи " в отбора му, само че досега вратарят Юго Лорис и халфът Пиер-Емил Хьойберг са играли цялостни 90 минути във всеки един турнирен мач. Следващи по брой изиграни минути са нападателите Хари Кейн и Хюн-Мин Сон, които към този момент имат 18 гола между тях.

След 11 мача във Висшата лига Тотнъм води в класирането с 24 точки и по-добра голова разлика от първенеца Ливърпул. В неделя " шпорите " гостуват на градския си противник Кристъл Палас.

" Притеснен съм от качествата на Уилфред Заха. Иначе те са същият тим като предходната година. Бранят се с доста хора и са чудесно проведени на контри и при статични положения. Кристъл Палас е тим, който може да ни сътвори доста неприятности ", сподели още мениджърът на Тотнъм. Премиър лийг 12 кръг, неделя 13 декември  Кристъл Палас 16:15предстои  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР